Soms komt een verrassing vanuit onverwachte hoek. In dit geval is die hoek Tirol, een locatie die meestal clichématig verbonden wordt met erg foute pakjes, te veel bier en hilarische porno. Maar toch blijkt ook daar muziek van het steviger soort gemaakt te worden en wel zeer goede! Kontrust is een bont allegaartje muzikanten die vooral zichzelf willen amuseren door muziek te brengen die dat plezier op een ongedwongen en enthousiaste manier overbrengt. Daardoor is 'Second Hand Wonderland' dan ook met voorsprong de leukste schijf sinds tijden!

Spilfiguren van Kontrust zijn zangers Agata en Stefan, die als een soort tag team elkaar vlot afwisselen. Het spreekt voor zich dat Stefan meer dan eens iets rauwere vocalen voor zijn rekening neemt en Agata door de band genomen zoetgevooisder te werk gaat, maar dat zou beiden zwaar te kort doen. Zo laat Agata geregeld horen over een rauwere inslag te beschikken die soms doet denken aan Guano Apes, maar dan zonder dat vervelende accent en met grammaticaal correcte Engelse teksten. Stefan gaat de hele toer op: de ene keer klinkt hij als een zwaar kwade metalcore brulaap, dan als een apestonede Jamaïcaan en vervolgens als de opvolger van Till Lindemann van Rammstein. 

Dat bonte allegaartje is overigens ook terug te vinden in de muziek, want Kontrust gooit werkelijk alles en iedereen in de mix. Zo is 'Sock 'n' Doll' enorm aanstekelijke Tirolerbeat gemengd met nu-metal, is 'Monkey Boy' een geschift vrolijk samenraapseltje van pop, rock en ragga waarbij Agata op hilarische wijze een aapje nadoet, mag 'Bad Betrayer' met de prijs van meest aanstekelijke riff gaan lopen en zo gaat dat de hele tijd voort. Het leukste is dat, ondanks de wisselwerking van zevenendertig stijlen, het geheel vloeit en voortloopt en zonder twijfel een glimlach op eenieders gezicht kan toeveren. Het geheel is gewoonweg te leuk voor woorden, en het is lang geleden dat een in sé metalband zichzelf zo weinig serieus nam en daarbij een even vrolijke schijf wist af te leveren.

Rigide stijladepten gaan hier zwaar over hun nek gaan, maar wie een open geest heeft, kan zich hiermee geweldig goed amuseren. 'Second Hand Wonderland' is simpelweg het vrolijkste schijfje van het jaar en goed om elk feest op zijn kop te zetten. 

Meer over Kontrust


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.