Het retrovirus slaat al geruime tijd toe: steeds vaker herontdekken groepen de glorieuze begindagen van de metal (met name de NewWave of British Heavy Metal) en willen zij een dappere poging doen om die sfeer en dat era te doen herleven. De meeste falen daar faliekant in, maar een groep die er bijzonder goed in slaagt om precies dat speciale element van de cocktail te doen werken is dit Noorse Magister Templi. 'Lucifer Leviathan Logos' is een heerlijke ode aan het verleden, volgestouwd met smeuïge songs en breed uitwaaierende zang.

De ingrediënten voor dit soepje zijn vertrouwd en precies dat vertrouwde is het bedrieglijke in dit album. Immers, omdat alles zo dichtbij overkomt, wordt makkelijk vergeten dat de songs die deze heerschappen brouwen meer dan gemiddeld sterk zijn. De gitaren zijn vrij zuiver en fijn, edoch zonder flets of enigszins slap te klinken. Dat heldere, gekoppeld met een lichte bromtoon, maken dat de melodieën (en daarvan zijn er een pak) uitstekend overkomen. Dat moet ook, want het is de melodie die de nummers draagt. Het drumwerk is solide en vooral gericht op effectiviteit. Veel tierelantijntjes hoeft een mens dus niet te verwachten. Grootste blikvanger is echter de zang: de huil en uithalen van frontman Abraxas smaken naar meer. Zijn melodische overtuiging uit zich in wild loeiende woordenpartijen en zijn dictie is uitermate sterk. Het refrein van 'The Innsmouth Look' boort zich daardoor quasi meteen in het brein.

De donkere thematiek van Magister Templi legt links met Black Sabbath, Mercyful Fate of Pentagram, terwijl de dubbele gitaarlijnen meer dan eens herinneringen oproepen aan jonge Iron Maiden. Dat alles bij elkaar klinkt erg vertrouwd, maar toch doet deze band er nog iets anders mee, iets dat net genoeg verschilt van de voorbeelden om positief op te vallen.

De klassieke, occulte metal herleeft met verve en dat mede dankzij dit Magister Templi. Melodie, bravoure, epische grandeur en een neus voor sterke songs maken dan ook van 'Lucifer Leviathan Logos' een wonderbare reis door een ander universum.

Meer over Magister Templi


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.