Consouling Sounds wil zichzelf niet meteen als een label zien, eerder als een platform voor veelbelovende en interessante postrock/drone en aanverwante bands. Tot hiertoe al zeker en vast missie geslaagd, want onder meer het schijfje van Timer liet horen dat de mensen achter dit initiatief een neus voor kwaliteit hebben. Dat wordt eens te meer bevestigd door Methadrone, een Amerikaans zweverig drone/postrockproject met aan het roer een zeker Craig Pillard, die ooit nog deel uitmaakte van occulte deathmetalmeesters Incantation. Beide werelden konden niet verder uit elkaar liggen, want'Better Living (Through Chemistry)' is een meer dan aangename reis doorheen zweverige universa in plaats van brute duisternis.

Hoewel het album een elf songs kent, zijn er slechts een handjevol waarop daadwerkelijk een stem te horen valt, het merendeel is heerlijk instrumentaal. Dat instrumentaal is overigens ook zeer miniem te noemen, want het instrumentarium is geregeld tot het uiterste minimum herleid: een gitaar, eventueel wat keyboards, zeer spaarzame drums en links en rechts wat kleine extraatjes. Het geniale is echter dat precies dankzij die minimalistische aanpak het geheel onmiskenbaar betoverend overkomt, al dient wel gezegd te worden dat voor het beste effect dit album te beluisteren valt met een hoofdtelefoon en zonder onderbrekingen. De elf songs zijn dan ook eerder hoofdstukken in een boek in plaats van afgetekende aparte nummers. Critici zullen dit soort muziek vaak afdoen als zweverige new age, maar dan missen zij compleet het punt: dankzij het etherische karakter van het geheel en de spaarzame muziek, roept Methadrone juist beelden op die als een film aan het geestesoog voorbij gaan. Het is moeilijk om de vinger precies te leggen waarom dat gebeurt, maar het is een effect dat enkel de betere postrock/drone/whatever bands kunnen verwezenlijken. Los daarvan is dit album ook geniaal om na een hectische dag tot rust te komen en even de zorgen van de dag te vergeten.

Met Methadrone heeft Consoling Sounds er alweer een klassebak bij. Het valt nu te hopen dat dit album niet zo strikt gelimiteerd is als andere uitgaven, of dit kleinood zou wel eens heel snel opgesnoept kunnen worden.

Meer over Methadrone


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.