Het Lierse Mintzkov Luna heeft in 2000 Humo's Rock Rally gewonnen. Reden genoeg om de nodige tijd te nemen om het debuutalbum te maken en het eind 2003 in eigen beheer uit te brengen. Ondertussen hebben ze al wel wat getourd en een stevige live-reputatie bijeengesprokkeld. Mintzkov Luna maakt popsongs met een eenvoudige structuur, maar met vaak vreemde sprongen, die het geheel boeiend maken. De gebruikte elektronica vult het geheel rijkelijk op zonder overbodig te worden. Een andere belangrijk kenmerk is dat de nummers vaak opbouwen naar een climax en eindigen in een georkestreerde chaos van instrumenten, zoals dEUS dat ook zo vaak doet.

In 'All at Once' klinken de jaren '70 keyboards en de pompende beat wel heel erg zoals Das Pop en eindigt met de volumeknop wijd open. Ook 'In Every Crowd' lijkt dezelfde inspiratiebron te kennen, maar de eigen accenten blijven en zo getuigt het eerder van goede smaak dan van een zonde. De extra vocale prestaties in het huidige hitje 'Mimosa' zijn evenmin fout en klinken zelfs aangenaam catchy. Iets minder opvallend, maar wel opvallend mooi is de ballade 'I Take Notes'. Weer een eenvoudig nummer, maar netjes afgewerkt. Het is een van de weinige nummers waar de nasale stem van zanger Philip Bosschaerts echt bij past. In het door een gebrek aan schwung overbodige 'Saints Have No Heart' zingt hij: "It's not what you expected, I know" en daarmee zou hij het wel eens over het nummer zelf kunnen hebben.

Al bij al is dit een goed debuutalbum, maar het durft wel eens de nodige afwisseling te missen, waardoor het vrij snel kan gaan vervelen. Wat ze doen, is ook niet helemaal vernieuwd, maar Mintzkov Luna heeft wel een eigen geluid dat zeker de moeite waard is om gehoord te hebben.

Meer over Mintzkov Luna


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.