De charismatische Amerikaanse weirdo’s van Miss Massive Snowflake, een project van Shane de Leon, spelen in essentie protestsongs. Deze worden echter doorgaans zo melodisch en harmonieus verpakt dat dit nauwelijks opvalt tijdens het beluisteren van hun plaat. Met Songs About Music brengen ze hun tweede album uit. Hoewel hun debuut vrij elektronisch van aard was klinkt deze akoestisch, voller en zachter. Jazzy passages worden vermengd met glamrock die aan de jonge David Bowie doen denken.

Openingsnummer 'Good Morning' begint heel rustig en melodieus, bijna teder. Na een tijdje beginnen een man en een vrouw in een mooie samenzang tegen elkaar op te zingen. Vaak lopen de verschillende zang- en instrumentlijnen wat door elkaar heen, maar dit stoort niet. Het geheel vormt als het ware een aangename kakofonie. Deze eerste song loopt naadloos over in zijn opvolger die wat sneller van tempo is. De klanken lijken uit Latijns Amerika te komen en er speelt een elektrisch gitaartje mee. De verschillende zangstemmen herhalen elkaars lijnen, wat voor een leuk echo effect zorgt. Ook 'I Do' begint heel zacht met klokkenspelklanken waarover een gitaar invalt. Wat later zorgt de drummer voor wat meer drive. Een hele hoop subtiele gitaarlijntjes worden over elkaar heen gespeeld en tot een mooi geheel gekneed. Het nummer eindigt in een bezwerend partijtje a capella samenzang. 'An American', een aanklacht van ons westers consumptiegedrag, is eveneens zeer aardig. De zang is hier heel sterk. 'Two Guys' is opnieuw een leuk nummer, waarin enkele prachtzinnen geuit worden zoals: “It’s like two guys in a moshpit making love, but they don’t know how”. Een bevreemdend beeld. Vijf op vijf tot nu toe.

Ook de andere nummers op de cd zijn meer dan te pruimen. De mooie maar soms wat vreemde melodieën, de vele instrumenten die in elkaar overvloeien en de zeer geslaagde samenzang zorgen er voor dat 'Songs About Music' in zijn geheel een aangename luisterplaat geworden is. Het laatste nummer komt er dan ook veel sneller dan verwacht en gehoopt aan.

Meer over Miss Massive Snowflake


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.