Een carrière starten met een amateur softwareprogramma ‘E-Jay’ is niet meteen de meest voor de hand liggende informatie die een artiest geeft aan een luisteraar. Het moet ongetwijfeld zijn sporen hebben nagelaten bij de 23-jarige Paul Régimbeau want ‘Galaxy of Nowhere’ klinkt superb.

“Het tweede album van een jonge Fransman met Euro-trance verwantschappen”, dat is toch even afwachten. Helemaal geen reden tot paniek zo blijkt want ‘Galaxy of Nowhere’ schuift meteen naar de favoriete playlist. Na een korte intro opent ‘Bain du Matin’ de poorten naar een fleurige wereld. Al snel vallen de trancy allures van de melodieën op. Een licht vervormd ritme van trage hiphopbeats houdt de voeten op de grond. Het is eerst even aanpassen aan het trancy gehalte maar vanaf  het volgende nummer ‘La Dame en Bleu’ zijn de melodieën beter. Vanaf dan kan het niet meer stuk. De melodie, met een knipoog naar de valse melodieën van Boards of Canada, maakt het futuristische geheel prachtig emotioneel.

Zonder in herhaling te vallen blijft het niveau in de hoge regionen zitten. Zijn muziek zit ergens tussen elektronica en dance in. Langs de éne kant heeft de muziek voldoende detaillering en subtiliteit om tot het eerste genre te horen, anderzijds slaan zijn krachtige hiphop – en elektrobeats een brug naar de clubmuziek. Opmerkelijk is ook dat de nummers productietechnisch zeer mooi in elkaar zitten. Verwantschappen met Modeselektor of Chris Clark zijn er zeker maar ‘Galaxy of Nowhere’ bevat genoeg bijkomende ingrediënten om origineel uit de hoek te komen. ‘Lambs are Dancing’ lijkt in het begin wat verloren gelopen op het album met de harde beats in de intro. Naderhand ontpopt het nummer zich als een echte trancehymne (jaja, zelfs koorstemmen zitten erin verwerkt). Een tikkeltje overdreven en grappig maar heel sfeervol gemaakt.

De hemelse stemmen, de strings, de melodieën,... op papier ziet het er allemaal kitscherig uit en toch slaagt deze man erin deze elementen te vervoegen tot subtiele maar monumentale sfeertracks. Border Community, het label van James Holden, heeft duidelijk op een verkeerd paard gewed. Deze kan blind aangeschaft worden.

Meer over Mondkopf


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.