Mono'Kiri is een alias van Caroline Werbrouck, de sympathieke frontvrouw van de zelfverklaarde clitpunkband Hara'Kiri, alsook de ene helft van het industrialduo Suspicious (in samenwerking met Suspiria Franklyn van het Portugese Les Baton Rouge). Hoewel de naam van haar soloproject een buitengewoon fijne vondst is, zijn de 13 songs op 'Surviving on Dreams and Casual Sex' van zulk een laag allooi dat het een echte opgave is deze cd in zijn geheel uit te zitten.

Werbroucks eerste soloplaat is de incarnatie van de Wet van Murphy: alles wat maar mis kan gaan op een album, wordt hier mooi geëtaleerd in een oneindig lijkende parade van pijnlijk slechte non-songs. Van opener 'Locked' tot het spoken word-slotnummer 'Fairy Tale' lijkt geen enkele creatie op iets wat als een lied omschreven zou kunnen worden. Werbrouck neemt met haar laptop een verzopen riff of twee op, hangt er wat synthetische beats aan en brengt vervolgens haar erbarmelijke teksten ten berde met een onvaste stem en een harig Antwerps accent. 'Violation in Plastic' spant de kroon in de algemene foutheid van dit album: «Raped on a sunny day, ravished at the end of May / Deep blue sea all around not a word not a sound / Not a person on the beach just my surfboard and me / Violation in plastic, a sharp barbed dick / I'm quite sure the surfboard didn't want this to happen / It didn't take of [sic] my bathing suit / It didn't even have an orgasm / In fact it didn't do anything / It was just lying there in the water. Completely innocent it didn't even bother / In fact the rapist was me / Thank you dear surfboard for not seuing [sic] me». Niet alleen bestaan er duizenden onnozele pubergedichten die het met mijlen voorsprong halen op dit soort rotzooi, ook hadden de teksten - die door misplaatste trots in hun geheel zijn hernomen in het cd-boekje - wel een stevige beurt van de spelling checker kunnen gebruiken.

Werbroucks eerste solo-album is niet veel slechter dan de producten die ze voortbrengt met enerzijds Hara'Kiri en anderzijds het iets betere Suspicious. Men kan zich echter maar afvragen of er iemand buiten de artieste zelf vergevingsgezind zal kunnen lachen om dit misbaksel.

Meer over Mono'Kiri


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.