Sommige groepen blijven gewoon te lang onder de radar en komen vervolgens binnen met hun zoveelste album waardoor velen zich afvragen waar de groep in kwestie al die tijd heeft uitgehangen. Dat gaat zeker op voor Mos Generator, die met 'Electric Mountain Majesty' aan hun zesde album maar liefst toe zijn. De groepsnaam en albumtitel doet al meteen vermoeden dat het hier gaat om zware rock met wat stonerinvloeden en die beschrijving klopt ook helemaal.

Mos Generator baseert zich voor de muzikale grondnoten volledig op Black Sabbath en Monster Magnet (en zeker die laatste). De riffs zijn vaak lekker bluesy met die licht sinistere ondertoon die tegelijkertijd een bijna sexy aantrekkingskracht uitoefent. De zang is een pak minder ijl dan vaak het geval bij de meer stonergerichte bands, maar blijft behoorlijk sober. Waar de groep vooral een link trekt met Monster Magnet is in de meer spacy passages waarbij de melodieën bezwerend worden en vooral klinken alsof ze in een ruimtenevel hun oorsprong vinden. Die spacerock-invloed trekt de groep meer dan eens door, waardoor ze gelijk in het vaarwater komen van Hawkwind, maar dan met minder geneuzel en minder lang uitgesponnen songs. Mos Generator houdt het allemaal vrij sec en verliest weinig tijd met jamsessies die nergens toe leiden.

De kwaliteit van de forse rock is behoorlijk constant en daardoor vloeit 'Electric Mountain Majesty' op een erg aangename manier naar de eindmeet. Met nummers als 'Spectres', 'Black Magic Mirror' of 'Nothing Left But Night' kunnen ze dan ook een breed publiek aanspreken dat houdt van rockmuziek die zijn spreekwoordelijke ballen nog niet is verloren.

Mos Generator is een van die groepen die niet meteen in het oog springen, maar die wel weten waar ze mee bezig zijn en bijgevolg puike songs weten af te leveren. Wie kan genieten van stevige rockmuziek met wat stonerriffs en een licht psychedelische invloed, weet misschien waar naar op zoek te gaan.

Meer over Mos Generator


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.