Mosquito is een Leuvens duo wiens verzengende stonerrock wel eens vergeleken wordt met het vroege werk van Queens of the Stone Age. Na een vijftal EP's, waarvan 'The Age of the Image' de laatste was, acht de band de tijd rijp voor een eerste volwaardige langspeler. Het dynamische en gebalde 'We Are Society' is veel meer dan zomaar een doorslagje van Josh Homme en diens kornuiten.

Mosquito ziet zich geruggensteund door een loepzuivere productie en een uitstekend afgestelde geluidsmix. De broeierige openingstrack '(the) Fall' koppelt een stuwende groove aan enkele snedige gitaaruithalen en een overstuurd doch melodieus refrein. Net zoals de rest van de plaat vindt 'Thrice' een uitstekend evenwicht tussen verpulverende oerkracht en fijnbesnaarde melodie.

Het instrumentale 'Ecleptic' schakelt naadloos tussen verschillende tempi en melodische thema's, wat resulteert in een veelzijdig rocknummer vol ritmische frivoliteiten en bont geschakeerd gitaarwerk. Ook 'Paradigm Shift' maakt abstractie van vocalen en opteert voor een zorgvuldige, naar postrock lonkende opbouw. Mosquito laveert daarbij lustig heen en weer tussen atmosferische en stevige passages, goochelt met epische riffs en monumentaal roffelende drums, om uiteindelijk alles te laten culmineren in een grootse, zwalpende apotheose.

Zowel het slepende 'The Fog' als het onheilspellende 'A Senseless Saga For the Sullen' koppelen galmende reverbgitaren en ingehouden zang in de strofes aan een monsterlijk refrein waar snijdende distortion en brute kracht hoogtij vieren. Het illustreert andermaal dat Mosquito een uitstekend gevoel voor compositie aan de dag legt. 'We Are Society' is een uitgebalanceerd werkstuk dat potige stonerrock kruidt met snuifjes post- en noiserock, zonder daarbij de melodie uit het oog te verliezen. Een plaat van eigen bodem om trots op te zijn.

Meer over Mosquito


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.