Het Belgische Motek wist in het verleden al menig luisteraar te verwonderen met hun knappe mix van zwengelende, puik opgebouwde postrock in combinatie met een knappe, visueel ondersteunde optredens. Maar het grote succes bleef uit en de titelloze debuutplaat werd in eigen beheer uitgegeven. Tot het label EMI op de kar sprong. De optredens zijn al iets talrijker en ook de radiostations lijken geen verre droom meer. In afwachting van het nieuwe album bracht EMI een remix-ep uit met vier nummers uit hun vorige plaat.

'Re:Ep' bevat vier tracks: 'De Vlucht', 'I Am Your Son' en 'Maybe I'll Go Home'. Van deze laatste werd naast een geremixte versie ook de originele song aan de ep toegevoegd. Ernstige ingrepen werden er niet gedaan. Wel klinken de nummers nu nog voller dan voordien en werden ze ook iets compacter gemaakt. Enkele intro's werden weggeknipt en sommige stukken werden opgevuld met een extra instrument. 'Maybe I'll Go Home' werd ook stevig ingekort, waardoor het nummer een stuk radiovriendelijker wordt. Ook 'De Vlucht' verloor in minuut. Verder heeft het nummer er nog licht vervormde vocalen bij gekregen die stil tegen de achtergrond echoën. 'I Am Your Son', dat oorspronkelijk opende met een sample van overstuurd gerommel en machinegeluid, start nu direct bij de langzame, breed uitgesmeerde muzikale ontvouwing. De piano die het nummer opent werd verder nog met een zwengelende melodica omfloerst. De muziek wisselt melodieën, koppelt af en toe even terug en stijgt vervolgens naar torenhoge climaxen.

Motek heeft bij deze tussenkomst van EMI niet aan identiteit moeten inboeten. De complexe drumpartijen razen nog steeds als een onuitputtelijke wervelwind door het geheel en de verschillende, uitgesponnen gitaarriffs blijven elkaar feilloos aanvullen. De baspartijen klinken iets meer door, waardoor de nummers zich ritmisch nog iets verder uitdiepen. Wie het oude album van Motek al in de kast heeft staan, zal aan deze nieuwe plaat niet zo veel hebben. Voor nieuwkomers is dit echter wel een goedkope kans om met een van België's finest kennis te maken. Verder doet 'Re:Ep' ook dienst als gesmaakt tussendoortje in afwachting van een ongetwijfeld boeiend tweede album. Next stop, Pukkelpop!

Meer over Motek


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.