De line-up van Murder Construct leest als een wie-is-wie van de moderne grindcore. Zo worden de vocalen verzorgd door Travis Ryan (Cattle Decapitation) en zitten er ook nog eens twee leden van Exhumed in de gelederen. Die namen zijn alleen al genoeg om de extreme metalgemeenschap te laten kwijlen en watertanden van verwachting. Hoe geweldig is het dan ook dat Murder Construct zonder enige moeite die verwachtingen inlost? 'Results' bevat enkel tegendraadse en pakkende grindcore van de bovenste plank zonder enige kapsones of terughoudendheid.

Het goede nieuws begint al met de mededeling dat er op een half uur tijd elf nummers worden doorgejaagd. Niets geen langzame opbouw, geen voorzichtige aanloop: rammen en beuken van de eerste seconde tot de laatste! Het lijkt wel alsof de gecombineerde breinen van Cattle Decapitation en Exhumed samen zijn gekomen voor een gore symbiose. Zo kent 'Results' ongenadige blastbeats die het vel van ieders hoofd blazen, maar is er ook ruimte voor smerige vertragingen waarbij de zopas uitgeworpen ingewanden tergend traag van de muren glijden. Dat daarbij een dissonant meer of minder niet ontzien wordt en dat er geregeld een bizarre dan wel atypische break door het zwerk schiet, is geen nadeel maar houdt juist de aandacht en de spanning vol tot het einde.

Wie niet echt wild is van het vocale werk van Travis Ryan dient niet te panikeren. In tegenstelling tot zijn hoofdband klinkt hij hier iets gecontroleerder en minder hysterisch, maar haalt hij wel dubbel zo hard uit. Daarbij blijft ook het simpele feit dat qua extreme vocalen de brave man echt wel bij de huidige top behoort. Zijn brullen, grommen en kwijlen past perfect bij de sonische agressie van de rest en geeft het geheel extra cachet.

Er bestaat geen twijfel over de intenties van Murder Construct: precies zoals het hoort, wordt er flink geschopt tegen mistoestanden, wat titels als 'No Question, No Comment', 'Compelled by Mediocrity' of 'Feign Ignorance' aangeven, maar het wordt nooit prekerig. Mochten wat meer politici onderworpen worden aan dit soort bevlogen muziek, misschien dat er sneller veranderingen kwamen op wereldvlak.

'Results' is een ongemeen harde klap in het aangezicht en het laat luisteraars compleet murw achter, maar het is een deugddoende vorm van murw zijn. Eentje die komt doordat men zich volledig heeft overgegeven aan de rauwe lap metal die Murder Construct presenteert.

Meer over Murder Construct


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.