Live dansmuziek is hip. MVSC, gedragen door de broertjes Waterlot (Montevideo) en de hippe producer Compuphonic, speelt hier helemaal op in en zou wel eens het Brusselse antwoord op The Subs of Disko Drunkards kunnen worden. Dit gloednieuwe project vermengt immers oude en vertrouwde elektronische ingrediënten uit de jaren '80 (disco, wave, britpop) met hypermoderne klanken om tot een krachtig, internationaal uitstralend geheel te komen.

Goed binnenkomen doet dit MVSC-debuut alvast wel. 'Maze' vangt aan met lekker vadsige bromgeluiden om al snel over te gaan in het soort discogitaarpop waar Daan lange tijd patent op leek te hebben. Door nogal veel klemtoon te leggen op beats en bassen, gaat de track echter niet louter voor een goed gevoelsuitstraling, maar blijkt ook het danskarakter belangrijk. Datzelfde geldt ook voor titeltrack 'Sunderland', een soort van elektronische, op en top Britse Bloc Party-song. MVSC klinkt nogal computergedreven en weet de juiste melodieën telkens samen te stellen uit een veelgelaagde klankdeken van gitaren, keys en bubbelende effecten. Het resultaat is steevast organische, prima luisterbare muziek die toch krachtig genoeg is om de betere alternatieve clubs te kunnen beroeren. Handenklapritmen zijn ook duidelijk populair bij dit kwartet. De nogal neutrale en soms zelfs neurotische vocale invulling zorgt dan weer voor een ernstig tegengewicht in frivole discosongs als 'Sunshine' of 'The Rope'. Toch blijkt het niet zo eenvoudig de ziel van MVSC te raken. Op een of andere manier ligt de basismelodie net iets te ver verscholen of lijken de muzikale ingrediënten toch niet direct te rijmen, hoewel alles na meerdere luisterbeurten toch mooi in elkaar valt. Verder struikelt 'Sunderland' halverwege over enkele geforceerde minimal-momenten ('The Game You Never Play', 'Fat Boy') en wordt de juiste draad pas een stuk later terug opgepikt.

'Sunderland' is zeker een blits en gevarieerd plaatje waarbij de heren van MVSC bewijzen iets van producen en goede dansmuziek af te weten. Oor voor een goede songbasis en detailgeluiden maken de cd zeker tot een fijn luisterproduct. Helaas schort er wat aan de samenhang van het geheel en is het ook nog wat zoeken naar een eigen identiteit. Maar de heren zijn in elk geval goed op weg.

Meer over MVSC


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.