De Franse extreme underground komt eindelijk meer in het daglicht te staan. Uiteraard kent quasi iedereen ondertussen de technische exploten van Gojira of de grappige grindcore van Ultra Vomit, maar dat het ook nog gemener en scherper kan, bewijst dit duo. Necrowretch grossiert immers in ongenadig gemene en snelle death metal met een zwart randje en laat dat alles op 'Putrid Death Sorcery' klinken als een klok.

Allereerst de ideale waarschuwing: dit is niet voor gevoelige zielen of voor mensen die ook maar enige subtiliteit verwachten van muziek. Necrowretch (tegelijk hilarische en geniale bandnaam) heeft geen plaats voor genade en hakt er als de besten op los. Dat alles in een lekker old school sausje zit, mag al blijken door de titels die deze heren bezigen: 'Ripping Souls of Sinners', 'Goat-Headed', 'Spewed From Hell', 'Defiler of Sacrality': echt subtiel kan men die niet noemen, maar dat hoeft uiteraard compleet niet.

Necrowretch klinkt vuig en gemeen en doet dat op overtuigende wijze. Het tempo ligt overwegend hoog, met ranzige en snijdende gitaarpartijen en een drummer die ofwel compleet loos gaat dan wel die lompe polkabeats inzet die het geheel dat ontegensprekelijk smakelijk karakter geven. De grimmige klank is trouwens geen pose: een luisteraar voelt dat deze jongens het allemaal menen.

Vocaal gesproken kiest men hier niet voor een lompe putgrom, maar eerder voor een hese en vrij hoge schreeuw. Dat heeft tot effect dat het geheel voor sommigen misschien iets meer richting black metal uitwaaiert, maar Necrowretch blijft op en top death metal van de gemene soort. Die oerbrul/kreet geeft alweer de muziek dat extra snijdende randje en dankzij de toch wel catchy tracks begint eenieders hoofd lustig mee te knikken of te zwaaien bij de brute lappen muziek. Niet dat wat de band hier brengt zo vernieuwend is (en de songs lijken na een tijdje wat op elkaar), maar het geheel wordt met zo'n overtuiging en verve gebracht dat er geen sprake is van enige metaalmoeheid.

Necrowretch brengt een ideaal album voor liefhebbers van snelle old school death metal. Het geheel gaat vooruit als een losgeslagen trein, heeft heerlijk ruwe weerhaakjes en beukt simpelweg als een beest. Subtiliteit nul, effectiviteit minstens negen.

Meer over Necrowretch


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.