Het Gentse trio Needle And The Pain Reaction bestaat al sinds 2000 en heeft na eindeloze jamsessies de weg naar de studio gevonden. Hun debuutalbum 'Obsessions of an Epic Womanizer' omschrijven ze zelf als powerpoprock, wat zich de ene keer vertaalt in lawaaierige popsongs en de andere keer in eenvoudige punkrocknummers.
De meeste nummers bevatten een degelijke, aanstekelijke of leuke gitaarrif, maar jammer genoeg verdwijnt die de ene keer in te veel lawaai en de andere keer is die net niet genoeg om een heel nummer te blijven boeien. Ongeveer elke song haalt de groep dezelfde trukendoos boven, maar dit volstaat niet om de nummers te redden. Integendeel, die doos maakt de nummers futloos en voorspelbaar. Needle And The Pain Reaction put iets te veel uit al te vaak gehoorde structuren met een clichématige op- en afbouw en het even stoppen van een instrument om dan weer in te vallen. Als de drummer eveneens weinig variatie inbrengt, worden de nummers gauw één pot nat.
Toch werkt de vrolijkheid van opener 'Minorities Part 2' (part 1 is het laatste nummer) al meteen aanstekelijk. De catchy zang in 'Me I.M.U.' en 'Not My Girl' mag er best wezen. Echt leuk is de wals-intro in 'Guts', maar het is jammer dat het bij een intro blijft. 'Weasel' lijkt een standaard punkrocknummer te blijven, maar na twee en een halve minuut valt een opgewekte trompet in. Sterk gevonden! Op 'Obsessions of an Epic Womanizer' staan ook enkele emotionele nummers zonder dat de groep daarbij aan de eigen, stevige klank inboet. In 'Berkeley' gebeurt dat met een voor de hand liggende songstructuur. 'Song for Sarah' is tekstueel wat emotioneler, maar dat uit zich niet in de muziek. Geslaagder is dan 'Dinosaur' met een heerlijk snerpende gitaar op het einde. Ook het einde van 'Granada' is de moeite waard, waar een verrassend goede gitaarsolo wordt gespeeld. Zo zijn er een aantal leuke elementen te vinden op 'Obsessions of an Epic Womanizer', maar het is te vaak sprokkelen tussen voorspelbaren en weinig boeiende nummers.

Meer over Needle And The Pain Reaction


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.