De familie van Nesseria is een collectie bacteriƫn die zich ophoudt in het slijmvlies van dieren of mensen. Een zeer smakelijke naam voor een band uit Frankrijk mag nu aan de lijst der verklaringen worden toegevoegd. Het kwartet is een groep die duidelijk niet bij de pakken blijft zitten en zelf hun album uitbrengt. In het zog van andere Franse bands als Gojira hopen zij dan ook een doorbraak te forceren met hun geflipte cocktail van abstracte metal, wilde screams en logge breakdowns. Helaas voor hen is de pret nogal snel uit.

Het goede nieuws is dat de heren van Nesseria degelijk kunnen spelen. Dat moet ook wel, aangezien hun songstructuren niet meteen alledaags zijn en ze constant wisselen tussen bruutheid en snellere loopjes die de vingervlugheid van de gitaristen testen. De wilde en hyperkinetische schreeuwzang lijkt wat typisch voor een screamoband en dit aspect durft al eens te botsen met de rest van de muziek, die een licht andere vocale prestatie allicht beter had gesmaakt. Ook de agressie zit netjes verpakt in het geheel en wie een zwak heeft voor occasioneel hyperkinetische metalcore met sporen van andere, meer technisch getinte genres zal allicht hiermee overweg kunnen. Alleen is er een 'maar', en die zit vooral in het feit dat Nesseria op geen enkel vlak boven de middelmaat uitstijgt. Dat drie vrij obscure magazines hun lof uiten over dit combo mag dan al prominent in hun biografie staan, dat neemt niet weg dat hetgeen de heren hier presteren al tig keer eerder en beter is gedaan. De teksten worden hoofdzakelijk in het Frans gebracht, wat een leuke exotiek aan het geheel verleent, maar snel weinig meer dan een gimmick wordt en hun populariteit buiten Frankrijk niet meteen deugd zal doen.

Nesseria is op dit moment een band die aardig probeert maar nooit ontsnapt uit het straatje der voorspelbare of voorgekauwde muziek, ondanks het technische aspect van het geheel. Het blijft dan ook bij een dappere poging tot technische metalcore met flarden uit andere zware sectoren, maar de band valt nergens op en dat is vandaag de dag toch wel een vereiste.

Meer over Nesseria


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.