Bij zo'n donderende naam kan haast niet anders dan wilde, snelle muziek horen. New Bomb Turks slaatal een klein decennium lang een wilde brug tussen oerpunk en hedendaagse punkrock. Vandaar als toemaatje deze cd die alle beste, nooit uitgebrachte nummers bundelt.
Gelukkig is deze bende uit Ohio even humoristisch ingesteld als ze agressief muziek speel 'Switchblade Tongues, Butterknife Brains' is immers één brok pure energie. Met strakke ritmes, vlotte riffs en kort maar krachtige solo's smijt de band zomaar even 16 nummers de lucht in. De lekker rommelige productie ervan en de onverstaanbaar gebrulde teksten verhogen in elk geval het punk / 'do it yourself'- gevoel. Deze plaat zou evengoed live kunnen opgenomen zijn. Met nummers als 'Somethings Gotta Give' knipoogt de groep zelfs naar surf en rockabilly, wat nog beter aanleunt bij de lachwekkende cartoon die de voorkaft siert. Covers als Aerosmiths 'Chip Away the Stone' of 'The Drawback' van Ian Curtis sieren deze cd en lijken niet op de zoveelste versnelde en verkrachte punkrockcloon (al zullen Joy Division fans dit allicht afkeuren). Verder siert het langer dan 3 minuten durende 'Bad for Me' met zijn fijne, rustige americana outro waaruit blijkt dat de jongens van de New Bomb Turks veel meer kunnen dan razendsnel hun instrumenten in de vernieling werken. Intermezzo 'Sanner'd' is zelfs een instrumentaal, psychedelisch rocknummer waarbij overstuurde gitaren een vrolijk thema aanreiken en waar een leuk orgeltje doorheen mag zweven. Door het feit dat er al eens durft afgeweken worden van de snelle punk(rock), toont deze band alvast haar dynamiek. Dat maakt van 'Switchblade Tongues, ...' een fijne en afwisselende plaat die ook de niet-fans gerust kan aansporen om eens een volwaardige New Bomb Turks cd ter hand te nemen.
Deze plaat betekent in elk geval een fijne aanvulling van de collectie van de vele hardcorekids die trouw zweren bij de muziek van deze bende. Daarnaast bewijst ze toch ook dat er gelukkig nog wel wat leven in de punk(rock)scène te bespeuren valt. En dat op zich kunnen bewijzen, is al een mooie verdienste.

Meer over New Bomb Turks


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.