Nordic Nomadic is het soloproject van Chad Ross, voorman van Quest For Fire, een niet onaardige Canadese psychedelisch stonerrockgroep. Met zijn album 'Worldwide Skyline' is hij niet aan zijn proefstuk toe, want in 2007 bracht hij reeds een titelloos album uit.
Zijn jongste worp bevindt zich op de grens tussen twee werelden. Zo laat hij in zijn gelaagde muziek ruimte voor traditioneel ingetogen gitaargetokkel, maar anderzijds geeft hij voldoende weerklank aan hedendaagse drones, heel wat reverb en waar nodig wat synths. Daarboven borduurde de Canadees vervolgens zijn vaak bezwerende stem, waardoor negen uitgebalanceerde en soms erg intrigerende werkstukjes ontstaan die zich laten omschrijven als psychedelische soundscapes doorspekt met folk.
De muziek ‘Worldwide Skyline’ speelde Ross haast allemaal zelf in en verwerkte ze tot de ingetogen nummers die ze werden. Dat dit dus zo goed als een eenmansproject is, is bovendien goed te horen in de erg sobere en desolate sfeer die geschetst wordt. Zo weerklinkt in ‘Summer Friends’ enkel de leegte, voorzien van echo’s en is ‘Take Your Heart’ uit te duiden als een langgerekte sferische ode aan de liefde, gesust met rustig gitaargetokkel. Het is met name de uitgesponnen rust en de intense sfeer die heerst op het album, waardoor dit werk in geen honderd jaar doet denken aan hetgeen de goede man ten gehore brengt met Quest For Fire.
Enkel in ‘Listen To The Leaves’ wordt de kracht wat gebundeld door het optrekken van pastorale drones. Tijdens afsluiter ‘The Things You’ve Lost’ weet hij zich zelfs van zijn meest melodieuze en toegankelijke kant te tonen.

Meer over Nordic Nomadic


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.