NVRVD (uitgesproken als Never Void) is een Duits triumviraat dat zich ophoudt in het schemergebied tussen hardcore en metal. Stereotiepe metalcore met knallende blastbeats, generische breakdowns en hysterisch gekrijs blijkt echter niet aan hen besteed. Op de EP 'Coma' pakken de donkere onheilswolken samen boven een intense smeltkroes van snijdende gitaren, monumentaal slagwerk en viscerale vocalen.

De langgerekte basaanslagen, zinderende gitaaraccenten en zwalpende percussie uit de beklemmende intro van 'Oberohe' flirten met black metal. Halverwege de song ontsteekt NVRVD echter in ziedende hardcore waar kervende riffs, frenetieke drums en gutturale zang de luisteraar met de rug tegen de muur duwen. De furieuze punkmetal van 'Impartial Eyes' dendert meedogenloos verder, maar mondt uit in een slepende apotheose van downtempo beukwerk en grimmige gitaarsalvo's.

Een monsterlijk groovende bas geeft de metallische hardcore van 'We Are' de kracht van een voorhamer mee. Hoewel 'An Echo To Your Unbeliefs' niet echt een volwaardige song te noemen is, dragen de atmosferische sludge- en doomklanken bij tot het unheimische karakter van 'Coma'. In de instrumentale afsluiter 'Niederohe' krijgt de bas een nadrukkelijk melodische rol toebedeeld, terwijl de raggende gitaren en roffelende drums langzaam crescendo gaan. Een mespuntje postrock bezorgt de kolkende apotheose een epische inslag.

NVRVD laat zich niet voor één gat vangen en etaleert op 'Coma' een amalgaam van zwartgeblakerde genres zonder aan consistentie in te boeten. De groep combineert hardcore punk, doom en heavy metal tot een verpulverende wall of sound waar Neurosis trots op zou zijn.

Meer over NVRVD


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.