Deze behoorlijk onbekende band krijgt nogal wat aandacht omdat het drumbeest van dienst Steve Asheim is. Voor wie dat niets zegt: dat is tevens de vellenmepper van death metalkrijgers Deicide. Hoewel de man ook hier zijn voorliefde voor razendsnelle drumpartijen naar hartelust mag botvieren, blijkt toch wel dat Order of Ennead een pak melodieuzer te werk gaat dan zijn voornaamste broodheer.

Het leidt echter weinig twijfel dat de band grossiert in death metal: de razende tempi en het gitaarwerk liggen duidelijk in het doodsmetalen kamp. De meeste songs zijn opgebouwd rond een snelle gitaarpartij en dito drums, maar de finesses zitten in de melodie├źn die elk nummer bezit. Waar bijvoorbeeld Deicide voornamelijk zich concentreert op de brute hakpartijen, bevatten de nummers van Order of Ennead meer subtiliteit en iets meer gevoel. Dat zorgt er geregeld voor dat een klassieke heavy metalriff verpakt wordt in een zwaardere uitvoering.

Zanggewijs is er ook een onderscheid tussen dit viertal en de standaard death metalband. De vocalen van Kevin Quirion zijn veel heser en scheller dan de meeste mensen zouden verwachten bij dit soort act, waardoor geregeld de muzikale scheidingslijn opschuift in de richting van black metal. Dat is echter geen bezwaar, want qua crossover zit het bij dit kwartet wel goed.

Er zijn geen slechte nummers te vinden op 'An Examination of Being', en dat is al een hele prestatie. Toegegeven, meer dan eens is het van hetzelfde laken een pak, en qua tempovariatie valt het ook wel wat tegen, maar dat hoeft geen bezwaar te zijn om dit helemaal links te laten liggen. De enige bedenking die wel steeds opduikt is dat het materiaal nog net niet opvallend genoeg is om een grote impact te hebben binnen de muziekwereld.

Order of Ennead is een aardige act met potentieel, en 'An Examination of Being' is best een leuke schijf. Het enige nadeel is dat het soms war gezichtsloos wordt en een eigen identiteit ontbreekt, maar een kniesoor die daar op let.

Meer over Order of Ennead


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.