Ov Hell is een nieuwe black metal supergroep, gecentreerd rond bassist King Ov Hell, die best bekend is van zijn werk bij Gorgoroth. De overige namen zijn anders ook niet mis: frontman Shagrath is tevens gifstrot bij Dimmu Borgir, drummer Frost geselt de vellen bij Satyricon en gitarist Arven Isdal heeft ondertussen zowat overal gezeten. 'The Underworld Regime' is een relatief klassiek klinkende Noorse black metalplaat, die de juiste grimmige toon bezit, maar die aan de andere kant niet zo sterk overtuigt als zou kunnen.

Het goede nieuws is dat King best wel puike songs uit zijn pen kan toveren. Het tempo ligt niet overdreven hoog, en dat geeft de duistere ondertoon een extra boost. De gitaarlijnen zijn geregeld verdraaid creepy en doen ook van tijd tot tijd aan de misantropische slachtpartijen van 's mans voormalige broodheer Gorgoroth denken. Ook raspzanger Shagrath laat zich van zijn beste kant horen en het lijkt alsof hij deze keer echt tot het uiterste is gegaan om zo venijnig mogelijk uit de hoek te komen. Dat komt zeker tot uiting in nummers als 'Invoker' of 'Hill Norge', die rasechte Noorse black metal met ballen laat horen. Eigenlijk is er met de overige songs maar weinig mis, en is 'The Underworld Regime' een welkome aanvulling op het genre. Het enige pietluttige minpuntje dat kan vermeld worden, is dat het nu ook weer niet zo spectaculair geniaal of verrassend klinkt, maar dat was vermoedelijk ook niet de opzet. Ov Hell gebruikt de klassieke patronen van rauwe black metal, maakt daar een zwik puik uitgewerkte songs mee en zal meer dan waarschijnlijk een pak zieltjes winnen voor wie symfonische black te soft is en voor wie snelheidsduivels té zijn.

'The Underworld Regime' is een zeer degelijk album dat op alle punten weet te overtuigen. Een meesterwerk is het niet, maar wanneer black metal er nog eens in slaagt om sterk én beangstigend te klinken, is dat hoegenaamd niet nodig.

Meer over Ov Hell


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.