Het Deense Panzerchrist blijft maar vrolijk verder stomen, ondanks quasi constante wissels in de bezetting. Niet dat het zo bijzonder veel impact heeft op de sound van deze beukers, want zoals de voorgaande albums bevat ook nummer zeven meer van hetzelfde: furieus drumwerk, scheermesscherp gitaarwerk en blaffende vocalen. Toch is er stilaan een nieuwe kijk op de groep aan het ontstaan, want 'The 7th Offensive' is toch een tikkeltje anders dan vroeger.

De soms geflipt snelle en compromisloze death metal begint op 'The 7th Offensive' langzaam maar zeker plaats te maken voor minstens even snelle edoch melodieuze black metal. Op zich geen verrassing, want die trekjes had de groep vroeger ook al, maar nu begint het echt op te vallen. De toenemende melodie is ook een soortement nieuwigheid die deze keer wat meer in de verf gezet wordt. De nieuwe gromstrot is dan weer iets minder afwisselend dan de brulboei van voorganger Bo Sumner, maar die laatste behoort dan ook tot een van de betere brulkikkers binnen het genre.

Maar ondanks de geregeld razende tempo's en de opgefokte natuur van het geheel, mist 'The 7th Offensive' wat aan kracht. Jazeker, er wordt nog steeds gebeukt als de beesten; jazeker, de hoofdbrok is nog altijd hondsbrutaal en vlijmscherp, maar het komt allemaal makker over. Het lijkt iets te veel op veilig gespeeld en aan de andere kant klinkt dit album bijna als een overgangsplaat naar iets anders. Wat dat andere mag zijn, is een raadsel. Misschien komt er nog meer melodie in de brutale aanval geslopen, maar hier is het van tijd tot tijd geforceerd, alsof er bijna een verplichting zat om toch maar enig melodisch tegengewicht te bieden aan de snelle blasts en de rauwe riffs.

Verandering van spijs doet eten, maar het is wat lastig met deze laatste van Panzerchrist. Op bepaalde momenten lijkt de fut er wat uit en is de groep iets te krampachtig op zoek naar een nieuwe insteek. Daar staat wel tegenover dat het behoorlijk agressieve karakter van voorheen grotendeels bewaard is gebleven, dus wat dat betreft zijn er geen klachten. Het maakt 'The 7th Offensive' een degelijke,zij het wisselvallige plaat.

Meer over Panzerchrist


Verder bij Kwadratuur

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.