Hoewel het hen nog niet gelukt is om in de progmetal bekend te worden, is Platitude een toegankelijke aanrader in het genre. Toegankelijk in de zin van catchy en strak. Na de albums 'Secrets of Life' en 'Nine' en enkele kleine tours, komt Platitude voor de dag met een gepolijst en krachtig album: 'Silence Speaks'.

Platitude valt meteen met de deur in huis: 'Tell the Truth' is een rockend melodieus pareltje dat meteen het karakter van de band laat zien: krachtig, stampend maar ook atmosferisch en emotioneel geladen. Voor dat ene deel zorgen de strakke drums en de volle bas, voor het andere de vette gitaren en de nu eens echo├źnde, dan weer accentuerende keyboards. Verder op de plaat zijn onder andere het harde 'Nobody's Hero', de fantastische titeltrack en het schitterende 'Don't Be Afraid' prachtige voorbeelden van die combinatie. Dat laatste is zo'n nummer dat je kan opbeuren als je in een slecht bui bent: speed metaldrums ratelen lekker door op de melodieuze gitaar- en keyboardlijnen in het refrein, dat als climax de donkerste hemels opklaart. De overwegend atmosferische kant van de groep komt prachtig tot uiting in 'Fear (It's Over Now)' en 'Falling Down'. De mooie overgangen tussen gitaar en keyboards, die elkaar afwisselend ondersteunen, komen ook zeer vloeiend uit.

Platitude is zeker geen banaliteit en heeft als groep nog heel wat in zijn mars. Hopelijk krijgt deze band de internationale aandacht die ze verdienen.

Meer over Platitude


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.