Ben Weyers (ex-Millionaire) zingt en beroert de gitaar, Bart Vandebroeck (Evil Superstars) is de bassist van dienst en Gunther Liket (Vandal X) geselt de drumvellen als geen ander. In een rechtvaardige wereld zou een line-up als deze niet ongemerkt voorbij mogen gaan. Ondanks een geslaagd debuut kon Radio Infinity vooralsnog geen aanspraak maken op de status van vaderlandse supergroep. Daar komt misschien wel verandering in met opvolger 'Derail to Innovate'.

Net als voor zijn titelloze eersteling haalt Radio Infinity de mosterd bij de woestijnrock van Kyuss en het vroege Queens of the Stone Age. 'Something's Got a Hold on Me' is alvast een intentieverklaring die kan tellen: snedige gitaarriffs, pompende bassen en frenetiek slagwerk staan garant voor een verschroeiende geluidstrip waar de eerdergenoemden hun hand niet voor zouden omdraaien. 'Regenerate' kiest dan weer voor een slepende groove, terwijl 'Secrets Secrets' zelfs enkele psychedelische synthesizers introduceert. De meeste songs zijn nauwelijks langer dan twee minuten, zodat de band niet vervalt in oeverloos gedram. Het speelt evenwel in hun nadeel dat 'Derail to Innovate' nooit echt kan verrassen: daarvoor zijn al te veel groepen hen voorgegaan. Bij het aanhoren van stampende rockers als 'Closer' en 'Sharpen My Knives' mag daar echter niemand rouwig om zijn. In de categorie "compromisloze Belgische rock" legt Radio Infinity de heren van Triggerfinger immers het vuur aan de schenen.

Origineel kan 'Derail to Innovate' bezwaarlijk genoemd worden, maar Radio Infinity pakt uit met een fikse lap stevige stonerrock. Wanneer iets met zoveel vakmanschap en overgave gemaakt is, kan men niet anders dan de plaat vertroetelend in de armen sluiten. Of de heren hiermee ook daadwerkelijk potten zullen breken, blijft een open vraag.

Meer over Radio Infinity


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.