Het is een weinig bekend gegeven dat ook in landen als Turkije aan metal wordt gedaan. Al te vaak wordt daar door de goegemeente lacherig over gedaan, maar eens die Raven Woods gehoord hebben, zal dat lachen snel over gaan. Niet alleen weten deze jongens op overtuigende wijze een pot brute en beukende death/black metal te brengen, ze geven tevens een frisse insteek in licht oriëntaals getinte extreme muziek.

Voor de beenharde partijen binnen de muziek van Raven Woods staat zonder twijfel Behemoth als inspiratie. Immers, de erg pompende ritmesectie gecombineerd met loeiharde riffs en occult aandoende melodielijnen heeft wel wat weg van het werk dat Nergal en co. durven te brengen. Dat is echter geen punt van kritiek, want deze jongens brengen het er erg goed vanaf en laten horen dat ze weten waar ze naartoe willen. De drumpartijen razen meer dan eens door aan een haast walgelijk strak ritme en de ritmeriffs zijn zo solide als een vooroorlogse tank. Iedere pilaarbijter trekt vast bleek weg bij het aanhoren van dit staaltje metal.

Toch weet Raven Woods om een andere insteek binnen het genre te bezigen. Zo zijn de melodieën vaak geënt op eerder oriëntaals/Turkse motieven (iets wat Necrophagist overigens ook met succes wist te doen) en daardoor krijgt Raven Woods vast en zeker verwantschap met wat bands als Nile, Melechesh en Orphaned Land doen. Ook duiken meer dan eens akoestische gitaarpassages op, die voor een luisteraar veeleer doen denken aan flamenco dan aan Turkse volksdans. Vermoedelijk ligt ook hier een exotische muziekwereld aan de oorsprong, maar het breekt alvast op overtuigende manier het geweld en laat de rauwe gaspedaalstukken nog harder overkomen.

'Enfeebling the Throne' heeft echter ook een klein minpuntje, en dat is de (erg sporadische) cleane zang. Deze is niet slecht, maar misstaat wat in het geheel en lijkt daardoor ook erg verloren. Het dient wel gezegd dat meer dan 95 procent van het album beukt, blaast en tiert, waardoor deze ene kanttekening haast onooglijk wordt. Rest enkel te herhalen dat Raven Woods vast en zeker een rijzende ster aan het metalfirmament mag worden, aangezien 'Enfeebling the Throne' een opdoffer van jewelste is.

Meer over Raven Woods


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.