Deze groep uit Nantes heeft zijn naam genomen van een vrij succesvolle Franse film. Dat het hier gaat om een psychologische thriller maakt de muziek plotseling een stuk duidelijker, want wat deze heren hier laten horen, klinkt vrij duister en onrustwekkend. Invloeden van black metal en sludge vermengen met een eigen inslag en geven alles een soms wat bizar aandoend, maar rauw werkje dat nog niet geperfectioneerd is maar wel laat zien waartoe de band in staat kan zijn als ze dit nog wat verder verfijnen.

'Prelude' is een wel erg lang uitgesponnen introductie, eentje waar breed uitwaaierende gitaren met een donker randje alle kanten verkennen en een omineuze sfeer geïntroduceerd wordt, zo eentje waar een argeloze luisteraar snel ongemakkelijk van wordt. De dreiging wordt goed uitgespeeld en eens 'Wanderer of Eternity' losbarst, wordt duidelijk dat Regarde les Hommes Tomber een hang heeft naar avant gardistische black metal met progressieve kantjes. Ergens heeft de groep overeenkomsten met Negura Bunget of meer sludge-gerichte acts: aan de ene kant houdt de band van sfeer (vooral in de naargeestige sector dan), maar voor een groot gedeelte hakt de muziek er stevig slepend en lomp op los.

Dat deze heren nog niet met scherp schieten, is vooral een kwestie van verder aanscherpen van de elementen die ze gebruiken/misbruiken. Het rauwe en lompe karakter van de songs laat weinig ruimte voor subtiliteit of opvallende hooks en daardoor lijken de tracks na verloop van tijd iets te sterk op elkaar. Dat neemt niet weg dat het ongemakkelijke gevoel dat opgeroepen wordt, een mooie indicatie is van wat Regarde les Hommes Tomber zou kunnen presteren indien ze nog wat rijpingstijd krijgen en vooral meer gericht beginnen componeren.

Op dit eigenste ogenblik schiet de band nog niet met scherp, maar de kiemen van wat voor monster dit zou kunnen worden, zijn ruimschoots voorradig. Voer voor durvers bij wie het allemaal wat rauwer, aparter en vooral eigenzinniger mag zijn.

Meer over Regarde Les Hommes Tomber


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.