Het kan gebeuren dat een Belgische band goed op weg is de wereld te veroveren, maar in eigen land schromelijk over het hoofd wordt gezien. Resistance is alvast die weg ingeslagen: verschillende buitenlandse tours, samen met bekende bands de hort op en toch blijft de naam een tikje ondergewaardeerd in het binnenland. Hopelijk komt daar met 'Lords of Torment' verandering, want hoewel de muziek an sich niet bijzonder vernieuwend of apart is, valt ze des te positiever op door de kracht en brutaliteit die het geheel uitstraalt.

Resistance is een wat aparte band, in die zin dat hij meer dan duidelijk een hang vertoont naar brute death metal, maar tegelijkertijd het hardcoreverleden niet helemaal heeft afgeschud. Daarbovenop komt nog eens de kracht van de melodie (beide gitaristen zijn niet vies van sfeervolle interludia en solo's). Die hutsepot maakt Resistance, en hoewel het mag lijken alsof men dit al eerder heeft gehoord, toch doen de heren er hun eigen ding mee.

Een eerste, oppervlakkige luisterbeurt kan een band laten horen die graag beukt en van subtiliteit geen kaas gegeten heeft. De brute grom van zanger Xerus Lievin doet overigens meer dan eens denken aan de gifstrot van Sven De Caluwé (Aborted). Maar wie even de moeite doet om verder te luisteren, hoort geregeld melodielijnen opduiken die het geheel wat breken en de broodnodige afwisseling inbouwen. De occasionele breakdown is eerder lomp dan cliché, en alles is zo verdraaid opgefokt dat het testosterongehalte de lucht in schiet.

Het aardige is dat Resistance de kwaliteit van het geheel doorlopend hoog houdt, wat dan ook maakt dat er geen missers te vinden zijn op dit album. Vanaf opener 'Requiem' (trouwens een van de betere brute binnenkomers van de laatste tijd) tot 'I Can't Stand' beukt en blaast deze tankdivisie dat het een lieve lust is.

Zijn er dan geen minpunten? Toch wel: na verloop van tijd worden de nummers net iets te inwisselbaar. Maar aan de andere kant dient wel gezegd te worden dat dit album eerder dient als volledige ontlading, aangezien het hier gaat een een aardige portie bruut metaal. Subtiliteit is niet aan de heren besteed, en dat hoeft ook niet altijd.

Resistance is een band die geeft wat hij belooft: complexloos beukmetaal met occasionele melodie en afwisseling. Soms is bruut geweld namelijk precies wat de dokter voorschrijft.

Meer over Resistance


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.