Van tijd tot tijd kan een opgefokt album bijzonder veel deugd doen. Dat is vast iets waar de drie heren van Revocation ook aan denken, aangezien hun muzikale exploten precies in die categorie thuishoren. De death metal van dit trio klinkt op een aardige manier old school, maar weet eveneens de nodige dosis melodie en afwisseling te brengen. Enkel het gaspedaal wordt nogal vaak ingedrukt.

'Enter the Hall' is eigenlijk een wat lang uitgesponnen intro, die bijzonder melodieus van start gaat en vast en zeker een hoop mensen op het verkeerde been gaat zetten. Gelukkig zet 'Pestilence Reigns' daarna alles recht: de barrage aan hakkende en scheurende riffs wordt op gezette tijden doorbroken met een melodieus loopje of een flitsende solo en de gore kwijlstrot van dienst klinkt voor de verandering niet onaards diep, maar juist behoorlijk verstaanbaar. Aan speltechniek ontbreekt het de heren niet, maar toch geven ze liever op een meer rechttoe rechtaan manier van jetje. Dat geeft nummers als 'Deathonomics' of 'Anthem of the Betrayed' zowaar een thrash-toets, dankzij de polkabeats die de ritmesectie uit de mouw schudt. Ook de meer hees blaffende zang doet geregeld denken aan een band als HateSphere. Maar waar die laatste resoluut voor opgefokte thrashmetal kiest, blijft Revocation op en top death metal. De gitaarlijnen zijn behoorlijk bruut en soms ronduit log, maar omdat het geheel aan een behoorlijk stevig tempo wordt gespeeld, krijgt het dat heerlijk gortige karakter mee. Tekstueel snijdt de band verschillende onderwerpen aan ('Across Forests and Fjords' of 'Leviathan Awaits') wat hen ook lastig te catalogeren maakt. Maar aan het eind van de rit blijft wel duidelijk dat dit een bruut potje muziek is, die goed in elkaar zit ondanks het weinig afwisselende karakter van het geheel.

Met 'Existence Is Futile' heeft Revocation een alleraardigst schijfje gemaakt dat liefhebbers van het betere rechtdoorzee beukwerk vast zullen smaken. Er zijn geen originaliteitsprijzen uit te delen, maar soms doet een portie bruut gehark nog het meeste deugd.

Meer over Revocation


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.