San Diablo bestaat al sinds 2006, maar begon pas twee jaar geleden aan een opmars in het Antwerpse livecircuit. De band omschrijft zijn muziek als “post-psychedelic mexican stoner with pre-cold war north influences”. Hun eerste EP 'Ants' staat in elk geval bol van de strakke instrumentale noiserock met een stevige hoek af.

San Diablo weet de energie en dynamiek van een optreden uitstekend te vertalen naar een fysieke drager. De gitaren klinken scherp en snedig, terwijl de brommende bas en donderende drums het geheel stevig vooruit stuwen. Enige minpunt is dat de basdrum bij momenten klinkt alsof er iemand tegen een lege doos waspoeder zit te tikken. Het kan de pret echter nauwelijks bederven, want de opzwepende opener 'Torres Muertos' koppelt scheurende southern rock aan twinkelende gitaarsoli.

Het furieuze 'Ants At A Picknick' bevat enkele briljante mathcore-uitbarstingen à la Dillinger Escape Plan, waar de ritmesectie wild om zich heen schopt en de gitaren hakken en kerven dat het een lieve lust is. 'Rotten Aap' teert te lang op dezelfde riff om te blijven boeien, maar houdt halverwege gelukkig halt bij een bezwerende mid-tempo groove die overgoten wordt met gitaarnoise en psychedelica.

Het tegendraadse 'Four Day Boner' zit boordevol tempowisselingen en ritmische frivoliteiten, wat resulteert in een rollercoaster van frenetieke gitaren. 'Element' rockt meer rechttoe rechtaan en zou een verpulverende mokerslag kunnen zijn, ware het niet dat het holle basdrumgeluid de totale overrompeling toch enigszins in de weg zit. In afsluiter 'Why I Eyes Ya' krijsen de gitaren de buurt bij elkaar in een draaikolk van snerpende riffs, woeste bassen en onstuimig slagwerk.

Hoewel San Diablo boven alles een liveband blijft, is 'Ants' een visitekaartje dat kan tellen. Zowel muzikaal als klanktechnisch is het geen voltreffer over de hele lijn, maar wel een uiterst genietbare cocktail van manische gitaren, hyperkinetische start-stopritmes en noisy extravaganza. San Diablo legt meer dan genoeg branie en bravoure aan de dag om reikhalzend te kunnen uitkijken naar het vervolg.

Meer over San Diablo


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.