De meeste mensen verbinden postrock of postmetal met langzame tempo's, dromerige en soms rauwe gitaarlijnen en een bezwerend karakter dankzij repetitieve gitaarpatronen. Nochtans hoeft postmetal helemaal niet traag te gaan om effectief te zijn, iets dat Sannhet met verve bewijst. Dit trio doet alles volledig muzikaal, gooit sludge, noise en zelfs black metal in de mix en komt er nog mee weg ook, zonder op een enkel moment uit het oog te verliezen dat het hier wel degelijk draait om iets in het 'post'-genre. Sterk!

Sannhet is alvast niet de makkelijkste band ter wereld, maar gezien dit album op de wereld wordt losgelaten via Consouling, was er ook nauwelijks iemand die verwachtte dat dit een groep zou zijn die netjes binnen de lijnen zou kleuren. Sannhet speelt met conventies en wordt behoorlijk bizar oftewel: een hokjesmentaliteit kennen deze jongens niet. Het totaalgeluid is rauw en schurend, de gitaren zijn ranzig tot bedrieglijk ijl, de drumpartijen klinken soms een tikkeltje hol maar galmen als doodsklokken doorheen het geheel en de bas zit ronkend en snorrend de achtergrond te verstevigen.

De songstructuren zijn geregeld wars van trends, waardoor dat ijselijke en nare karakter goed uitgespeeld wordt. Meer dan eens trapt het trio het gaspedaal in, waardoor links en rechts blastpartijen om de hoek komen kijken. Wanneer het een tikkeltje trager mag, lijkt het even alsof Sannhet de bezwerende patronen van andere acts gaat overnemen, maar dat is buiten de zompige sludgeriffs gerekend, die alles een smerig randje geven. Het venijnige dat doorheen 'Known Flood' kruipt, is eveneens de reden waarom dit album na een tijdje onder de huid kruipt en niet meer lost. Sannhet weet immers op te vallen en vooral de aandacht vast te houden met postmetal die meer is dan louter dat etiket.

'Known Flood' is een sterk staaltje vakmanschap van een trio dat lak heeft aan regels en oogkleppen en binnen een genre dat stilaan vastroest nieuwe poorten opent. Sannhet is een band die het meer dan verdiend om in het oog gehouden te worden!

Meer over Sannhet


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.