Het ziet er naar uit dat het Finse label Firebox opnieuw zijn reputatie laat spreken en met Sara Lee een band naar voren schuift die melancholie probeert te belichamen. Weliswaar geen heuse doom deze keer, maar een veeleer popgerichte aanpak met de nodige tristesse, een band die grofweg kan vergeleken worden met acts als The Rasmus of HIM. Aangezien van die eerste act niets meer wordt vernomen, zou Sara Lee best wel eens die schoenen kunnen aandoen, ware het niet dat de band nergens voorbij de platgetreden paden van het genre komt.

De titels laten er geen twijfel over bestaan: het is maar triest, daar in het hoge Noorden. 'Scars', 'Forsaken', 'Last Day Alive', ... Zo gaat het maar door. De band gaat resoluut voor eenvoudige nummers die mikken op de traanklieren en het weg-van-de-wereld-gevoel van de gemiddelde droeve tiener. In dat opzicht zijn ze nog geeneens zo slecht bezig. Het stemtimbre van Joonas is minder nasaal of hoog dan The Rasmus en minder dramatisch dan bij HIM, maar past daar netjes tussen. De gitaarlijnen zijn standaard, met uiteraard links en rechts een plotse akoestische of semi-akoestische vertraging, waarbij ijle keyboardklanken even mogen bijspringen om het geheel dat dramatische sausje te geven. Hoewel zo'n recept meestal werkt, en er hier weinig aan te merken valt op de uitvoering en productie, ontbreken de goeie songs compleet. Er blijft nu eens absoluut niets van hangen. Als muzikaal behangpapier is dit album dus bijzonder geslaagd, maar enige meerwaarde ontbreekt compleet. Sara Lee is zo verdraaid irrelevant, dat het maar zeer de vraag is hoe lang de band het gaat overleven. Tenzij natuurlijk de massa hier plotseling opspringt omdat ze de vergelijkbare bands zo enorm mist, al lijkt dat een bijzonder grote gok.

Op geen enkel moment laat Sara Lee vermoeden dat ze iets meer in hun mars hebben dan schaamteloos inpikken op een trend die eigenlijk al een aantal jaar op sterven na dood is. Het zal er enkel voor zorgen dat deze band even snel vergeten wordt als ze genoemd wordt.

Meer over Sara Lee


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.