Het Belgische gothic-gezelschap Sengir heeft ten opzichte van hun debuut 'Guilty Water' reuzesprongen voorwaarts gemaakt. Daar waar het debuut regelmatig slaapverwekkend overkwam omdat er te weinig variatie in te vinden was, zit dat hier helemaal snor. De songs zijn veel vaker up tempo, er wordt veel creatiever omgesprongen met de keyboards, de zang zit stukken beter op zijn plaats en zowel gitaristen als drummer geven stevig van jetje. Voor hetzelfde geld is er een andere band aan het werk. Misschien nog sterker: dit zou best eens de plaat kunnen zijn waarmee Sengir eindelijk de poorten van het grote succes openbeukt.

Niettegenstaande 'Guilty Water' links en rechts wat goeie dingen liet horen, knalt 'Sign of Devotion' van begin tot eind. Vooral het hogere tempo van de nummers geeft het geheel meer swing, wat een broodnodig element is in Sengir's muziek. Niet dat het nooit even trager mag, maar de welkome afwisseling laat de muziek meer ademen. 'Calling' of 'Back to Reason' laten een enthousiaste band horen die een solide ruggegraat vormt voor de herkenbare zang van frontvrouw Ellen Schutyser. Omdat zij deze keer meerdere zanglijnen boven elkaar plaatst, krijgt het geheel een ruimer geluid en zijn vooral de refreinen een stuk meeslepender. Maar de grootste troef van Sengir zijn de toetsen. De wondermooie thema's die als een rode draad binnen elke song verweven zitten grijpen recht naar het hart en laten de in wezen eenvoudige nummers openbloeien. Vroeger speelden beide gitaristen van de band hoofdzakelijk hetzelfde, maar nu spelen ze vaker verschillende melodie├źn tegelijk, wat opnieuw een vooruitgang betekent. Deze positieve veranderingen kan een mens enkel toejuichen, want het zorgt er allemaal voor dat zowat elke noot op deze plaat perfect op zijn plaats valt.

Het lijkt alsof Sengir met 'Sign of Devotion' volwassen is geworden. Niet alleen zit de algemene klank van het album helemaal goed, de nummers blijven ook zeer makkelijk hangen en grijpen naar de keel. Hopelijk krijgt de band hiermee de aandacht die ze verdienen.

Meer over Sengir


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.