Het Nederlandse Severe Torture is een van die bands die zowel de oudere stijl van brute death metal aanhangt (de teksten, de lompe riffs) maar die ook niet vies is om het gaspedaal stevig in te trappen. Waar ze in het begin door sommigen gemakshalve werden vergeleken met een act als Cannibal Corpse, dan hebben ze die vergelijking al een tijd afgeschud. Met 'Slaughtered' leveren de heren dan ook nog eens hun beste plaat tot heden af!

An sich is er aan het recept van Severe Torture geen zier veranderd: het kwintet grossiert nog steeds in behoorlijk brute en lompe death metal, compleet met heerlijk ranzige teksten en diepe, gutturale zang. En toch staat 'Slaughtered' net dat trapje hoger. Niet alleen zijn de nummers memorabeler (waar ze vroeger al eens meer onderling inwisselbaar bleken), de productie is lekker vet maar zonder de details te laten verdrinken. Het is vooral dat laatste dat het geheel zo sterk maakt: nu hoort een mens de melodieƫn en de ritmepartijen gewoonweg beter en in plaats van een semi-monotone geluidsbrij vallen nu brute bommen te noteren. Ook de zang van Dennis Schreurs is beter afgemixt dan vroeger en er zit een pak minder effect op zijn laaggestemde grom, wat veel natuurlijker overkomt.

Wie zich daardoor nog niet overtuigd voelt, moet enkel luisteren naar een paar tracks uit dit album om zich te verzekeren van de kracht: opener 'Grave Condition' heeft een van de betere binnenkomers qua riffs in lange tijd, 'Deride Jesus' is hondsbrutaal, zelfs voor een death metaltrack, het titelnummer klinkt geweldig ranzig (die smerige leads!), 'Feeding on Cadavers' is opgefokte rauwheid, compleet met alweer het bijzonder sterke drumwerk van Seth van de Loo en dat gaat zo maar door. Voorganger 'Sworn Vengeance' was lang niet mis, maar hiermee maakt Severe Torture het zichzelf wel erg lastig om nog beter te doen.

Wie voorheen weinig vond aan beukende death metal met gore teksten, zal hier met een wijde boog omheen lopen, maar wie weet om dergelijk brute muziek te appreciƫren, heeft er een kandidaat voor de jaarlijstjes bij. Het vakmanschap is ontegensprekelijk aanwezig, de nummers zitten erg goed in elkaar en het geheel swingt als een verrotte tiet.

Meer over Severe Torture


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.