Shameboy veroverde ontelbare Belgische dansharten met onstuimige liveoptredens tijdens de vorige festivalzomer. Het tweeledige muziekbrein Shameboy zal met de tweede langspeler 'Heartcore' als lokspijs opnieuw moeiteloos de meest enggeestige rockfanaat in een dansmarieke omtoveren.

Jimmy Dewit (Bobby Ewing van Discobar Galaxie) en de drummende producer Luuk Cox (o.a. Buscemi en Arsenal) scoorden op hun debuutplaat 'Hi, Low and In Between' met rechtdoorzee electro, in vervoering brengende crescendo's en bedwelmende deuntjes. 'Heartcore' biedt meer van hetzelfde, maar dat impliceert niet dat de Shameboy-sound bloedeloos en eentonig is geworden. Dewit en Cox zetten een stap richting het geluid van acts als Boys Noize en Justice en dat resulteert in veel scherpere en ongepolijste beats. Vrijwel elk nummer werkt op een potig arsenaal van trashy effecten. Als voorloper werd eerder de single 'Splend It' uitgebracht, die gezapig ontluikt en uitgroeit tot weergaloze electropunk. Een voorbode van de rest van het album, zo blijkt. De titeltrack 'Heartcore', 'After All The Damage' en 'Abfahrer' doen het trucje gezwind over. Niet alle Shameboy-deuntjes gaan in overdrive: soms wil het duo ook gewoon lekker cruisen in vierde versnelling. 'Sunday Punk' lijkt na een spielerei met de effectknop op een verwoestend hoogtepunt te komen maar het houdt het net iets te strak in de hand door het aangezette melodietje verder te zetten en niets te laten ontsporen waar het eigenlijk wel mocht. 'Monterey' bouwt met een zeurende synth op tot een explosie, die in de kiem wordt gesmoord door een liefkozend deuntje. 'Timeskipper' en 'Monofour' komen beiden nooit echt van de grond, al kan het eerste wel vermaken met over en weer botsende beats.

Shameboy bevestigt met 'Heartcore' dat het een van de betere Belgische mainstream dancesamewerkingen is. Het mag dan allemaal bekend in de oren klinken, Dewit en Cox hebben een formule gevonden die garant staat voor dansplezier en waarin ze genoeg manoeuvreerruimte hebben om zich uit te leven.

Meer over Shameboy


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.