Met zijn tweede album ‘Bad Vibes’ schopte de jonge producer Shlohmo het tot een volwassener geluid. De muziek die hij daarvoor maakte, klonk zeker niet slecht, maar leek eerder in elkaar geflanst op een productief avondje thuis – waar Los Angeles natuurlijk de ideale broeihaard voor is. Op deze ‘Vacation’ EP weet hij zich opnieuw te onderscheiden van zijn collega's uit de instrumentale hiphop met drie prima nummers.

In tegenstelling tot de meeste muziek die in de beatscene van L.A. voorkomt, heeft  Shlohmo een scherper kantje. Het dromerige aspect komt nog steeds tot uiting met melodieuze baslijntjes maar wordt ondersteund door ruwere percussie of synthesizers. Op ‘The Way You Do’ wordt een gitaarriff vervormd tot een vloeiend synth-achtig element en gelijkgesteld aan een bewerkt stemgeluid. De overgang tussen de stem en de riff verloopt naadloos waardoor het onderscheid tussen de twee niet meer duidelijk is. De langgerekte, soulvolle melodielijn die daaruit ontstaat wordt onderbouwt met speelse bliepjes en fijne rateltjes.  

Het flipperkastgevoel van de bubbelgeluiden en beats is opvallender in het tweede nummer ‘Wen uuu’ dat van links naar rechts wiegt. Met verkapte, klagende stemsamples komt een onspannen sfeer tot uiting die aangenaam wegluistert. In het laatste nummer is de zomerse vakantiebeleving er dan helemaal. Minder nadruk gaat naar de ritmes en meer naar de meanderende melodie. Daar duikt Shlohmo’s bluesy gitaar op die deze EP op een warme en relaxte manier laat eindigen.

Meer over Shlohmo


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.