Adriaan de Koning (Antistar) en Fred Huurdeman (Kwanto) vormen samen het Utrechtse duo Sinister Souls. Met hun wortels stevig in de drum & bass-scene - als dj’s maken ze sinds 2003 deel uit van de tot ver over de grenzen bekende crew Utreg Massive – besloten ze enkele jaren geleden eigen tracks te maken. Vandaag is hun geluid een mix van drum & bass, breakcore, techno en een flinke portie dubstep. Na een debuut-EP (‘Definition of Silence’) op Rottun Recordings, die vooral in de smaak viel bij dj’s en fans van het robuustere werk, is de ‘Borderline EP’ hun eerste 12” vinylrelease op Mindtrick Records.

Titeltrack ‘Borderline’ opent met een korte intro van majestueuze orkestrale soundscape, om vervolgens met de deur in huis te vallen met een messcherp dubstep-duo van kick en snare. Onder begeleiding van opzwepende, ijselijke synthstoten en een overstuurde, pulserende baslijn beukt de compacte track zich een weg naar de eenzaamste hoekjes van de ziel. Schaarse percussieroffeltjes, slinkse edits en het nu en dan opnieuw opduiken van de soundscape zorgen ervoor dat de track nooit gaat vervelen. Heel wat minder subtiel is ‘Crackdown’, waar duivelse darkcore- en speelse Prodigy-invloeden samen komen tot een dansvloerkiller die schippert tussen dubstep en breakbeat. Geen ambientsynths hier, enkel kamervullende ronkende, donkere geluiden, rollende hihats en cymbalen en opzwepende filters.

Hoewel niet onmiddellijk spek naar de bek van de gevoelige muziekliefhebber, is deze ‘Boderline EP’ ook naast de dansvloer best genietbaar. Geen grensverleggende single, maar puik studiowerk, zonder meer.

Meer over Sinister Souls


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.