Een warme zondagmiddag in juli en een mooi palmboompark aan de oever van het gekende meer van Genève bleken het perfecte decor voor een unieke show van de veel te goed verborgen elektronicarevelatie Sinner DC. De dromerige mix van minimaltechno, ambient en gitaarsferen die dit trio live weet neer te zetten is immers indrukwekkend en past perfect bij een achtergrond van een ondergaande zon over één van de grootste binnenmeren van Europa. De band besloot dit fenomeen in perfecte geluidsomstandigheden op te nemen en brengt dit nu in een louter Japanse, sterk gelimiteerde editie uit. Kwestie van het allemaal nog iets exclusiever te maken.

Sinner DC maakt als sinds 2003 elektronische sfeermuziek met livedrums, minimale vocalen en shoegazergitaren. Golvende ambienttapijten gaan de strijd aan met progressieve breaks,  clicks en schuifelritmen en vormen een indrukwekkend klankspel. Zo komt het dat een heerlijk loom gevoel wordt gecombineerd met een in toom gehouden dansbeat.

Deze livesessie is een aaneenschakeling van elektronische zaligheden waarin het live instrumentarium onderdrukt wordt in functie van het hoogtechnologische geheel. Nergens blijkt dat het hier effectief om een liveshow gaat, buiten het feit dat alle verschillende songs in 1 naamloze track zijn samengebracht. Loepzuivere tics en het nuchtere, ritmische gesis van Roland 909-shuffles (die Plastikman legendarisch maakten) zet zich in het tweede muziekmoment mooi af tegen de diep meanderende gitaarlijnen.

Sinner DC begint melodieus erg sterk met hemelse, gelukzalige songs en laat zijn set langzaam maar zeker uitdoven. Halverwege het optreden sterft de ritmisch krachtige dansmuziek uit tot een diep dubbende triphoptrack met hoge bedwelmingsfactor. De oppervlakkige, mysterieus toesprekende stem van Julien Amey zorgt hier voor extra krediet, terwijl de echoënde shoegazergitaren in dit gedrogeerde nummer ijler dan anders rondspoken.

En het vuur dooft meer en meer uit tot een bijna soundscape-achtig, dromerig minimalisme. Ritmiek valt weg en echoënde gitaarlandschappen blijven als smaakmaker over. Ten langen leste laat ook het meanderend snaarwerk het afweten om plaats te maken voor enkele minuten kabbelende en klaterende watergeluiden. De zon is onder.

Het is haast niet te geloven dat het hier om een liveconcert gaat, zo volmaakt klinkt deze muziek. Sinner DC weet perfect een beklijvende sfeer neer te zetten en hanteert hiervoor een loepzuivere, minutieus uitgewerkte klank. Dankzij een mooie verhaallijn in deze slechts zesendertig minuten durende set, steken deze Zwitsers een genregod als Trentemøller naar de kroon en dat is geen flauw bier.

Meer over Sinner DC


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.