Voor wie in Antwerpen en omstreken wel eens een stapje in de wereld zet is Civalizee Foundation wellicht geen onbekende naam. Deze reggae/dancehall-formatie speelde al menig lokaal feestje plat, met achter de draaitafels ene Anouk Verheyen aka Sistaflex. Tussen het feesten door begon ze ook zelf muziek te schrijven, wat altijd makkelijker is als je thuis nog een vader hebt rondlopen die Jan Verheyen heet. De oudere knarren zullen wel bekend zijn met zijn band Scooter (gelukkig niet die Duitse), die dertig jaren geleden in België een hit scoorden met 'You (Don't Believe in Number One)'. Daar waren het wel de synthesizers die de bovenhand haalden, bij Sistaflex is dat de zwaar afgestelde gitaar.

Sistaflex is al een tijd bezig met uitstekende muziek te maken en ze bewees dat in verschillende rally's. Bij deze rally's gelukkig geen doden maar enkel goede bluesrock. Het heeft lang geduurd, maar nu is er ook een eerste ep. Die opent stevig met 'Wild & Outrageous': met een diepe bas en pittig gitaarwerk wordt een boodschap van liefde de wereld ingestuurd. Naast de moddervette gitaren is ook meteen de tweede grote troef van dit trio hoorbaar: de aparte, scherpe klank van de zang snijdt door de groezelige gitaren als een mes door boter. Het geeft de muziek een eigen stempel en gezicht, dat ook op 'California' verder vorm krijgt: opnieuw die schitterende vocalen, messcherp zonder te gaan storen. Het lijkt alsof vader Verheyen zijn gitaren met de jaren enkel vuiler is gaan afstellen, en maar goed ook: het heeft nog nooit zo gestormd in Californië. Hier wel een kanttekening: het nummer is zo aanstekelijk dat de plotse fade-out wat te snel komt. Daar had gerust nog een solo bijgemogen.

Niet getreurd, de trage bluesstomper 'Move' doet de anticlimax snel vergeten. Ook afsluiter 'Call Cupid' tapt uit het bekende vaatje, een eenvoudige maar erg aanstekelijke riff en dito melodie. Alleen, dezelfde kritiek blijft knagen: het is te kort, het is te weinig. Meer van dat, liefst een volledige cd. 'Wild and Outrageous' is een fantastisch plaatje, dat gerust wat meer aandacht mag krijgen. Het gebeurt namelijk niet elke dag dat er in België degelijke rock wordt gemaakt.

Meer over Sistaflex


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.