Sophia houdt van België en België houdt van Sophia. Na een live opname 2 jaar geleden op de Nachten te Antwerpen is er nu deze 'People are like Seasons' in beperkte oplage voor dit apenlandje met een leuke screensaver. De Canadese zanger en leidende kracht Robin Proper Sheppard vertoeft overigens ook, sinds hij het fabuleuze The God Machine ontbond, in dit Belgenland. Hoog tijd om dus even op deze nieuwe parel in te zoomen.
Deze derde studioplaat doorbreekt de grenzen van het intimistische singer/songwriter gegeven van de voorgaande cd's. Sophia bloeit op 'People are like Seasons' mooi open en durft zelfs zowaar te rocken! Hoewel cello en viool nog wel zorgen voor weemoedige momenten klinkt de plaat toch niet totaal desolaat en teneergeslagen. 'If a Change is gonna Come' is zelfs een stevig rocknummer met zwaar gitaarwerk. Titels als 'Fool', 'I Left You' of 'Another Trauma' spreken echter toch boekdelen. Diepe dramatiek blijft het handelsmerk van Sophia en dat blijkt zowel tekstueel als muzikaal. Stiltes en broze momenten overheersen meer dan overdonderende instrumentale partijen (hoewel deze laatste toch ook aanwezig zijn). Zo bloeit 'Desert Song n°2' langzaam maar zeker open met cello, akoestische gitaar en piano. Liefhebbers van sombere, slepende en intense muziek zullen deze plaat zeker weten te smaken. Zwart en grijs blijken immers toch vele kleurschakeringen te bevatten. Enige struikelblok zou de typerende nasale stem van zanger Sheppard kunnen zijn. Het hardere 'Darkness (Another Shade in your Soul)' lost dit op door de stem te verstoppen achter een schreeuwerige megafoon. Lang uitgesponnen instrumentale partijen overstemmen dit mogelijke zanggebrek echter met het grootste gemak.
'People are like Seasons' is wederom een schot in de roos! Veel singlepotentieel is er in deze 10 nummers niet meteen te bespeuren, maar gevoelige zieltjes worden toch weer gemakkelijk geroerd op deze groeiplaat. Zakdoeken klaar houden dus!

Meer over Sophia


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.