Feit: Soul Sister Dance Revolution heeft veel naar hippe Britse gitaarbands als Infadels of Kasabian geluisterd. Tweede feit: de band heeft een totaal verkeerde naam gekozen. Want hoewel dit Haagse combo uitpakt met een in Vlaanderen toch niet geheel betekenisloze songtitel als ‘Soldiers of Love’ en in zijn perstekst grappig genoeg spreekt over “dessert rock” (met een overbodige s dus), blijkt het hier om een onvervalst indiebandje te gaan.

Soul Sister Dance Revolution is uitgeroepen tot Serious Talent door 3FM - de alternatieve Nederlandse radiozender -, wat er al meer op lijkt. Debuut ‘Playground Kids’ klinkt immers op en top Engels en trendy. De nodige hoekige ritmen en catchy riffs vormen de basis voor melodieuze gitaarpopsongs met een hoog meezing of –neuriegehalte. Een snuifje elektronica hier of daar, een dansbare pulsbeat in het wat meer duistere ‘Eye of the Storm’ (weerklinken daar The Editors?) en songs die mooi cirkelen rond de drie minuten verklappen dat dit kwartet mikt op enige hitstatus.

Dat is ze trouwens zeker gegund, want hoewel SSDR leentjebuur speelt bij tal van alternatieve Britse gitaarbands, weten de jongens toch twee handen vol prima songs in elkaar te kneden. Wie willekeurig één uit de tien tracks plukt, zal nooit een slechte zaak doen. Van het punchy, langdurige ‘Psilo’ met psychedelische hammondvibraties en laid-back zangstem tot een hip wippend ‘Eye of the Storm’: er wordt geen minuut zwakte toegelaten. Een extra pluim overigens voor producer Bas Van Wageningen die een stevige, volle sound heeft weten neer te zetten die deze band zeker een trapje hoger op de internationale ladder kan plaatsen.

Het lijkt wel dat de trein voor deze band bij onze Noorderburen definitief vertrokken is. Di-Rect nam ze al mee op hun clubtour en binnenkort mogen de heren opwarmen voor de Nederlandse klassenbak Golden Earring in Amsterdam (en later ook in Antwerpen). Aan kwaliteit is in elk geval geen gebrek. “Join the revolution” roepen deze heren op. Dat is gezien het huidige politieke gerommel misschien nog niet zo’n heel slecht plan.

Meer over Soul Sister Dance Revolution


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.