Hardcore is een genre dat bijzonder sterk in zijn schoenen staat en daarenboven reeds geruime tijd meedraait, al blijkt dat vaak niet uit enige media-aandacht. Dit zwaardere broertje van punk moet het immers veelal op zichzelf redden, maar dat lukt best. Een label dat zich doorheen de jaren gespecialiseerd heeft in zowel hardcore als punk, is het Belgische I Scream, dat nu met deze plaat van Stigmata voer uitbrengt voor de fans van ruige hardcore.

Eigenlijk is dit geen nieuw album van Stigmata, maar het samenbrengen van twee andere platen, namelijk 'Hymns For An Unknown God' en 'Do Unto Others'. Liefhebbers die beide schijfjes al in de kast hebben staan, hoeven dit dus niet blindelings aan te schaffen. Er is trouwens ook maar één extra song toegevoegd aan het geheel. Voor de rest brengt Stigmata van die heerlijk rauwe en brute bad boy hardcore met flink wat woede, een beetje in de lijn van een Pro-Pain, maar dan ruiger. Dat betekent concreet dat er brute riffs worden gehanteerd die soms balanceren op het randje van metal, maar net niet. Het verschil zit hem vooral in de hakkende partijen, die geregeld overschakelen naar logge breakdowns, waarbij het tempo sterk wordt gedrukt, maar het geheel loodzwaar klinkt. Het muzikale equivalent van een pletwals, zeg maar. Ook de zang is behoorlijk rauw en laag, een semi-voetbalfan gebras, maar dan van een hooligan waar een mens liever geen slaag van krijgt. Het meeste gitaarwerk is vrij basic maar wel zeer effectief. Hetzelfde kan gezegd worden van de ritmesectie, die vooral de groove laat primeren en daardoor alles een flinke geluidsmuur maakt. De keerzijde van de medaille is wel dat na verloop van tijd een aantal songs op elkaar beginnen lijken, maar dat is een klein euvel waar liefhebbers van het genre lak aan zullen hebben.

'The Wounds That Never Heal' is een potig album dat bol staat van brute hardcore met een hoek af. Ideaal voer om de huiskamer te slopen, iets minder geschikt als enigerlei finesse vereist is. Een gewaarschuwd luisteraar is er twee waard.

Meer over Stigmata


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.