Fransen zijn niet altijd te vinden voor subtiliteit en verfijning, in tegenstelling tot wat hun volksaard doet uitschijnen. Beste voorbeeld? Dit zootje ongeregeld genaamd Stuntman. In een zeven loeiende tracks rammen de heren alles aan flarden met een fikse dosis georkestreerd lawaai en chaos, die evenwel de nodige techniciteit en subtiliteit bevat. Het geheel klinkt gewoon bijzonder rauw en 'in your face'. Het is in ieder geval geen doorsnee (laat staan makkelijk) schijfje, maar wel uiterst geschikt om de wereld kapot te kloppen.

Stuntman heeft dankzij een resem aan releases (onder meer splits) en flink wat optredens hun kunst geperfectioneerd. Een doorsnee luisteraar zou dan verwachten dat de scherpe kantjes van het geheel zouden gevijld zijn, maar niets is minder waar. Integendeel, het ziet er naar uit dat deze jongens met elke opname gewoon een pak harder en ruiger worden. Een leuke zet, maar vooraleer het geheel complete sonische teringherrie wordt, komt alles netjes op zijn plooien in leuke en beukende songs. Het gitaargeluid is lekker rauw, met voldoende kraak om te piepen en schuren, maar niet te veel waardoor alles zou verzanden in een brok ruis. De heren kunnen overigens behoorlijk spelen, want op bepaalde momenten doet het geheel denken aan jonge Mastodon: de breaks en riffs zijn nauwelijks doorsnee te noemen en het vergt even doorzetting om alles te doorgronden.

Het grootste 'probleem' is dat Stuntman zo compromisloos te werk gaat dat een eerste luisterbeurt er nauwelijks tot niet in slaagt om te laten horen hoe goed de nummers eigenlijk zijn opgebouwd. Een band die moet groeien, dus, maar het kan er evenzeer voor zorgen dat veel mensen het te snel opgeven. Dat zou spijtig zijn, want deze Fransen weten van aanpakken en hebben een sound die lekker ranzig authentiek klinkt.

Stuntman heeft geen kapsones en gaat direct voor de slagader, een instelling die enkel te prijzen valt. Hun groezelige aanpak kan misschien wat in hun nadeel spelen, maar fans van rauwe en harde muziek zullen hier met veel plezier van smullen. 'Incorporate the Excess' is een fijn plaatje.

Meer over Stuntman


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.