Sub.Science werd in 2001 opgericht in de Antwerpse rand en begon als een funkmetalgroep. Tegenwoordig staat het kwartet garant voor bezeten, in funk gedrenkte gitaarrock die refereert aan de vroege Red Hot Chili Peppers en Faith No More. 'A History of Hysterics' is hun eerste langspeler en wordt geheel in eigen beheer uitgebracht. Hoewel de productie en het artwork soms wat licht uitvallen, valt de DIY-attitude van het kwartet zeker te appreciƫren.

Opener 'Hole in the Ocean' illustreert meteen wat voor vlees men in de kuip heeft: gierende gitaren en stuiterende ritmes vormen de basis voor het solide geluid van Sub.Science. De groep maakt dankbaar gebruik van de dynamiek tussen slepende strofes en extatische refreinen, zodat de aandacht van de luisteraar nergens verloren gaat. 'Fire in the Hole' zit tjokvol hyperkinetische gitaarriedels, opzwepende percussie en gedreven vocalen waar wijlen At the Drive-In zijn hand niet voor zou omgedraaid hebben. Vertrekkend vanuit klassiek gitaargetokkel mondt 'Hyde' uit in een orgastisch festijn waar gitaar, bas en drums naadloos met elkaar versmelten. De rest van de plaat gaat verder op hetzelfde elan, maar dan knelt het schoentje een beetje: door de strak afgelijnde aanpak dreigen de nummers nogal snel onderling inwisselbaar te worden. Het kan echter de pret niet bederven, want 'Paralytic' en 'The Descendants' zijn zeker sterk genoeg om tot het einde te blijven boeien.

Sub.Science levert een aangenaam visitekaartje af dat onmiskenbaar smaakt naar meer. 'A History of Hysterics' komt niet altijd even origineel, maar steevast begeesterd en enthousiast uit de hoek. Wie niet vies is van groovy riffwerk met een scherp randje, zal met deze plaat dan ook zeker aan zijn trekken komen.

Meer over Sub.Science


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.