Het melodische death metalgenre is ondertussen bijzonder goed ingeburgerd en heeft de laatste jaren wel wat aan impact ingeboet dankzij een overdaad aan bands die datzelfde genre aanhangen maar niet slagen om enige indruk na te laten. Natuurlijk, heftige death metal met veel melodie heeft ondertussen meer weerslag gevonden in metalcore (zeker bij Amerikaanse groepen), maar rechtdoorzee melodische death metal die echt goed werkt? Daarvoor kan men enkel bij een klein clubje terecht. Het Duitse Symbolic doet ook een dappere poging om dit genre te belijden en hoewel ze de basis bijzonder goed onder de knie hebben, blijkt 'Scarvest' toch niet de plaat te zijn die het had kunnen zijn.

Symbolic beheerst alvast de punten die ze perfect bij de Gothenburg-school laten passen. De drumpartijen zijn solide en bevatten meer dan eens de typerende en hakkende polkastijl die ook groepen als At the Gates of Dark Tranquillity hebben vormgegeven. Het gitaarwerk en zeker de ritmepartijen zijn heftig en niet altijd voor de hand liggend en er mag veel melodie door het geheel zwieren, vaak met flitsende solo's die laten horen dat de heren gitaristen hun instrument met verve beheersen.

Allemaal goed en wel, maar hoe zit het dan met de nummers en het album an sich? Dat is verdraaid doorsnee, jammer genoeg. Het leidt geen enkele twijfel dat Symbolic bestaat uit competente muzikanten en de die hard liefhebber van melodische death metal gaat hier allicht meer dan zijn gading vinden, maar er is werkelijk geen enkel nummer dat er uit springt. Alles is zo erg op veilig gespeeld en zo volgens het boekje dat het behoorlijk saai wordt. Goed kunnen musiceren betekent nog niet dat er memorabele songs worden gemaakt en het is net in dat departement dat Symbolic hopeloos te kort schiet.

'Scarvest' is een degelijk maar bijzonder generisch melodisch death metalalbum, niets meer, niets minder. Deftig gespeeld en met overgave, maar geen enkel nummer steekt boven de middenmoot uit, waardoor 'Scarvest' aan het einde een slappe hap blijft.

Meer over Symbolic


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.