Teebs is afkomstig uit Los Angeles en heeft daar een tijdje samengewoond met niemand minder dan Flying Lotus en Samiyan. Zoiets laat uiteraard zijn sporen na; niet enkel in de productie  maar zelfs in de handel, die verloopt via FlyLo’s label Brainfeeder. Dat bracht in 2010 het debuut ‘Ardour’ uit van Teebs, een album vol subtropische nummers in de broeierige LA sound. De eindscores voor het album gingen algemeen bekeken omlaag doordat het te langgerekt was. Op ‘Collections 01’ neemt hij de kritieken in beschouwing en zet hij een stap vooruit.

De verbetering is voornamelijk aan te merken in de tijdsduur, die slechts een half uurtje muziek inhoudt. Nummers worden weergegeven als korte en eenvoudige schetsen. Ze beginnen mild, doen hun ding en faden uit. Met geloopte vrouwenstemmen kabbelt ‘Cook, Clean, Pay The Rent’ zachtjes voorwaarts met harmonieuze melodieën, gedurende zo’n twee en een halve minuut. Het dromerige sfeertje dat Teebs zo eigen is, komt verbazingwekkend goed tot uiting in de korte geluidsduur. Nummers blijven ook goed hangen en dat is hier een goed teken. De aanstekelijke vrouwenstem in ‘Pretty Polly’ is zo’n geluidselement dat bij elke luisterbeurt de aandacht trekt en een heerlijk gevoel achterlaat.

Afgestompte beats zitten beter dan ooit verwerkt in de fruitige melodieën en lijken deze wat uit te hollen. Ze hobbelen immer charmant verder en vervolledigen de paradijselijke wereld die hier wordt opgeroepen. Elk mens is er gelukkig, de lucht is er azuurblauw en de vruchten die aan de bomen hangen zijn rijp om geplukt te worden. De verlengde versie van ‘While You Dooooo’ weerspiegelt zo’n utopie met het harp-achtige geluid dat in harmonie treedt met de verheven klanken.

Naast de subtropische geluiden voegt Teebs een stoffig effect toe, dat als een verfrissende wind werkt in de productie. ‘Collections 01’ bevat nog steeds dezelfde rijke mozaïek aan samples die als haar voorganger en is bovendien toegankelijker. Teebs levert hier een sterk staaltje feelgood elektronica dat menig luisteraar met blijdschap zal vervullen.

Meer over Teebs


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.