Uiteraard is Templeton Pek de naam van het personage Face uit de klassieke televisieserie 'The A-Team', maar wat minder bekend is, is dat het evenzeer de benaming is voor een Brits rocktrio. Waar vaak de Britse rock gebukt gaat onder filosofisch geneuzel en gezwets en een irriterende lo-fi aanpak, zweert deze groep bij pakkende melodieën, vlot in het gehoor liggende songs, lekker smakelijke zangpartijen en gewoon een all round goed gevoel. Misschien een beetje vreemd om zo'n groep op een label als Century Media te zien opduiken, maar 'Signs' is en blijft een mooi plaatje.

Er wordt weinig tijd verloren met uitgebreide opbouw dan wel ultieme sfeerschepping: het geheel moet vooruit gaan en dat met aanstekelijke rockliedjes die instant herkenbaar zijn en erg makkelijk verteerbaar. Het is misschien geen toeval dat het album opent met een nummer als 'Who We Are', dat effectief klinkt als een rechtdoorzee introductie waarin Templeton Pek zijn kunstjes etaleert. Zo zijn de ritmelijnen vlot en relatief snel met een lichte poppunk-invloed en mag de zang stevig op het voortouw komen. Er is duidelijk aandacht besteed aan de refreinen, die goed te herkennen vallen en snel op te pikken zijn.

De band mag dan al een 'reguliere' rockband zijn (voor zover er nog effectief zo'n dingen bestaan), maar dankzij de lichte punkinvloeden klinkt 'Signs' toch een stuk snediger en harder dan de meeste Britse rockbands, iets waarvoor deze drie jongens enkel hulde verdienen. Precies omdat het tempo door de band genomen wat hoger ligt en alles helder en zuiver ingespeeld en -gezongen werd, zet de groep zich af tegen de rammelende indierock waarvoor het eiland meestal bekend staat. Erg toegankelijk en afgelikt? Misschien wel, maar dat wil niet zeggen dat 'Signs' daarom een slechte plaat zou zijn. Veel groepen zouden een arm en een been veil hebben voor de hooks van onder meer 'Trial and Error' of 'Wake Me Up'.

Voor de gemiddelde metalfan zal Templeton Pek zonder enige twijfel veel te soft zijn, maar luisteraars die graag even buiten de standaard vijver vissen op zoek naar melodieuze nieuwigheden, doen er allicht geen slecht aan om 'Signs' een kans te geven. Het vrolijke karakter zet immers aan tot een brede grijns.

Meer over Templeton Pek


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.