Na een boeiende mp3 release op het label Lomechanik, brengt de Amsterdamse artiest Terugklap dit keer een Ep’tje uit op vinyl. Ook nu hanteert hij een eenvoudige aanpak bij het maken van speelse dance nummers. Terugklap ronselt hier en daar wat geluidsmateriaal die hij via knip en plakwerk in zijn muziek weet te verwerken. In tegenstelling tot zijn vorige release valt op dat er, op het eerste nummer na, minder bruuske veranderingen in de muziek zijn voorzien. 'Gister' klinkt daarom ook wat gewoner en is daarom vooral in het eerste deel minder uitgesproken qua stijl. In ‘Hammerboy’ domineren de breakbeats bijvoorbeeld maar geven ze te weinig richting aan de blieps zodat deze al snel gaan vervelen.

De betere nummers zitten dan ook op het einde van deze 12 inch. De geluiden, met duidelijke verwijzing naar de baslijn, worden erg ruw en smerig. De flow komt naar voren en trekt de luisteraar mee in haar verwoestende bewegingen. ‘Drusseldamp’ zit bomvol dynamiek en onderstromen die de muziek niet onopgemerkt laten voorbijgaan. De geluiden worden in de laatste stukken ook hoogst interessant. Met veel wisselingen switcht de muziek van snelle naar tragere tempi en schieten er scherpe geluiden tussen de verbrijzelde beats. De Ep sluit af met een energiek nummer met geknipte stukken. Het eindigt met een Nederlands stemfragment waarvan het tempo werd aangepast. Om die reden zijn slechts korte stukken begrijpbaar die wat misplaatst staan op deze geluidsdrager.

In het laatste deel bewijst Terugklap wat hij in zijn mars heeft. Met een breed pallet aan geluiden kan hij aan de slag en bokst er fijne nummers mee in elkaar. Méér zwart – wit veranderingen zouden de muziek hebben verrijkt, al is dat maar een kleine bemerking. 

 

Meer over Terugklap


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.