Crystal Castles, de grote hype van de voorbije jaren in het electro trash milieu heeft alweer een tegenhanger (of bondgenoot) bij gekregen en zelfs eentje van eigen bodem. Met een no-nonsense punk-rock attitude ontstond het duo Tex Taiwan in de lente van 2008. Evelien Van Steenbergen voorziet ‘Damaged Hearts’ van een schreeuwerige stem terwijl Pieter Carels voor de blieps en beats zorgt. Met dat concept is het niet eenvoudig om buiten de voetsporen te treden van voorgangers als Crystal Castles, You Love Her Coz She’s Dead en Kap Bambino. Muziek die zo hard op elkaar lijkt dat het gissen is naar wie juist de eerste was.

‘Damaged Hearts’ voegt dan ook weinig toe aan de muziek van de voorgenoemde artiesten. Dat neemt daarentegen niet weg dat dit potentieel biedt naar de toekomst. ‘Hearts War’ bouwt een grote muur op van één grote synthesizermelodie waarnaast een gekke stem flink wat herrie maakt.

Ook ‘Quick Attack’ en ‘Magnify’ doen het goed met een hoog tempo van beats die met een papje van 8-bit blieps worden besmeurd. In elk nummer keert de vervormde vrouwenstem terug die de nummers in het refrein kan herleiden tot fijne meezingers. Maar doordat zowat elk nummer dezelfde opbouw en geluiden hanteert, gaat ‘Damaged Hearts’ al snel vervelen. De nummers zijn zo verwant dat men bij wijze van spreken met één enkel nummer de hele plaat proeven. En dat is toch wat braaf voor een album dat gebouwd is op straight-into-the-face muziek.

Het zou Tex Taiwan goed doen niet meer voort te borduren op de hedendaagse electro thrash maar een eigen pad te bewandelen om tot een uitdagender, misschien ook wat vuiler en gevarieerder resultaat te komen. Als dat zou lukken, hebben de Belgische clubs naast Vermin Twins binnenkort nog meer smerigs op het podium staan.  

 

Meer over Tex Taiwan


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.