Het wordt als band steeds moeilijker om nog iets nieuws te verzinnen dan wel op te vallen in een zee aan releases. Wanneer het gaat over metalcore of djent, is het misschien nog lastiger. Nochtans doet het Franse The Betrayer's Judgement een uitstekende poging om eens wat nieuwe invalshoeken te vinden, vooral door inventief gebruik van elektronica. Het levert een interessante en degelijke EP op, die slechts een enkel minpuntje kent.

Voor een jonge band tonen deze heren alvast flink wat maturiteit. Het geheel klinkt als een klok en de nummers zijn bijzonder sterk in elkaar gebokst. Toegegeven, The Betrayer's Judgement gebruikt misschien geen bijzonder nieuwe dingen, maar ze gebruiken alles wel heel effectief. De gitaren zijn laag gestemd en ritmisch wordt er geregeld afgeweken van de standaard 4/4-maat, wat luisteraars iets meer dan normaal op hun tellen laat passen. De gitaren mogen gelukkig ook meer dan laag hakken en er zijn frisse melodielijnen te vinden die de sound open trekken. Vooral de elektronische toetsenpartijen zijn een leuk extraatje en hoewel ze nog niet voluit de kaart van de synthesizers kiezen zoals bijvoorbeeld The Browning doet, is die invloed fris en spontaan. Het maakt het geheel bijna dansbaar en de clichés worden vermeden.

Daarnaast is de rauwe zang effectief dat: hondsbrutaal en hard. Door een flinke brul over het geheel te stoppen, geeft The Betrayer's Judgement nogmaals een ferme tik op het aangezicht en wordt het adrenalinepeil fluks de hoogte in gestuwd. Maar het is evenzeer in het vocale departement dat het enige minpunt van de groep aan bod komt: de cleane zang van de gitarist is vreselijk. Hij zingt niet vals, maar zijn zanglijnen zijn te zwak en zodanig emo-cliché dat de rest even naar de achtergrond verdwijnt. Een gemiste kans,want met een iets potiger stem (een cleane met ballen in plaats van dat gejank) had deze groep helemaal potten gebroken.

'Philosopher' is een sterke EP van een veelbelovende band. De muziek is energetisch en strak als de neten en alles vlamt met overgave. Alleen bijzonder jammer van die cleane zang, die echt te flets is in het geheel. Liefhebbers van dat soort gekweel kunnen makkelijk anderhalf punt bij de score bijtellen.

Meer over The Betrayer's Judgment


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.