De vijf rebelse jongeheren van The Blood Brothers zijn afkomstig uit de voormalige Amerikaanse grungehoofdstad Seattle. Intussen grossieren ze al ruim negen jaar in hyperkinetische postpunk met een venijnig sausje. Hun vijfde langspeler heet 'Young Machetes' en koppelt de muzikale explosiviteit van The Mars Volta aan de vocale razernij van The Dillinger Escape Plan. Het resultaat: vijftien gebalde lappen lawaai die genadeloos uiteenspatten tegen de hersenpan van de luisteraar.

De schreeuwerige dissonantie van vocalisten Jordan Billie en Johnny Whitney vormt de belangrijkste leidraad doorheen het fascinerende geheel dat 'Young Machetes' is. In de furieuze aftrap 'Set Fire to the Face on Fire' worden hun surrealistische verzen overgoten met noisy keyboards, overstuurde gitaren en uitzinnig slagwerk. Ook 'Rat Rider' en 'Huge Gold AK-47' zijn nog het best te omschrijven als een kruising tussen ADHD en het syndroom van Gilles de la Tourette. Maar het is niet al noise wat de klok slaat. 'Laser Life' is gebaseerd op een aanstekelijk keyboarddeuntje en het funky 'Spit Shine Your Black Clouds' verhult zowaar een gezonde dosis dramatiek. De twee laatste tracks van het album blijken zelfs meeslepende composities die opbouw en melodie hoog in het vaandel dragen. Maar ook het onvermijdelijke gebeurt: '1, 2, 3, 4 Guitars' is vis noch vlees en daarmee de track teveel op deze plaat. Jammer, want voor het overige is 'Young Machetes' een uitermate boeiende en gevarieerde plaat.

Met hun nieuwe cd bewijzen The Blood Brothers nogmaals dat de angstvallig geanticipeerde overstap naar een major label hun artistieke ontwikkeling niet gefnuikt heeft. Integendeel, ze gaan vastbesloten verder met het finetunen van de ongebreidelde noisepunk uit hun beginjaren. 'Young Machetes' is een licht ontvlambare cocktail van verfijnde noise, intense screamo en orgastische psychedelica. Geschift goed.

Meer over The Blood Brothers


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.