Het gebeurt niet overdreven vaak dat een band uit Denemarken naar boven komt. De overige Scandinavische landen staan veelal eerder in de kijker. Niet geheel terecht, aangezien de Denen ook een aantal puike bands in het metalen genre herbergen. Zo kunnen acts als Hatesphere of Panzerchrist bezwaarlijk minderwaardig genoemd worden. The Cleansing is ook Deens en is hiermee aan het tweede album toe. In tegenstelling tot hun collega's houden zij niet zozeer van thrash of een cross-over tussen black en death metal, maar gaan zij veel meer de Amerikaanse stijl uit, genre Cannibal Corpse (maar dan net iets afwisselender).

De brute en snelle death metal wordt erg puik gespeeld, en ook de productie is dik in orde: de gitaarlijnen zijn elk vrij goed herkenbaar; de strot zit goed in de mix en de getriggerde drums ratelen en blazen als de snelsten en de besten voorbij. Net als Cannibal Corpse laat de band geen seconde het tempo zakken en gaan de heren recht voor de slagader. Dat geeft het geheel een behoorlijke energie, en de solo's klinken ook zo geflipt gierend en soms vrij lukraak, zoals het hoort in die typisch Amerikaanse stijl.

En toch mist er iets aan deze plaat. Dat ligt hem voornamelijk aan het songmateriaal, dat helaas te eenzijdig en te doorsnee is om echt op te vallen tussen de concurrentie. Als ongecompliceerde death metalschijf is 'Feeding the Inevitable' zonder enig probleem geslaagd, maar als echt opvallende of goede plaat schiet het kleinood nog net te kort. Dat probleem manifesteert zich voornamelijk in het ontbreken van echt memorabele hooks, waardoor de meeste nummers op elkaar beginnen lijken en naadloos in elkaar overvloeien. De gromzang is diep en ruig, maar ook te eentonig om de broodnodige variatie te introduceren.

Voor een recht voor de raapse death metalschijf is 'Feeding the Inevitable' met glans geslaagd, aangezien de juiste ingrediënten op de juiste plaats zitten. Maar willen de heren een album dat opvalt binnen de massa, zullen ze toch iets beklijvender nummers dienen te pennen.

Meer over The Cleansing


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.